Zdravko Mauko državni veteranski prvak v teku na 800 metrov

Magi je osvojil naslov državnega prvaka z novim rekordom v teku na 800 metrov, bil prvi v teku na 60 metrov z ovirami in osvojil drugo mesto v teku na 60 metrov

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. marec 2013 ob 14:08
Zdravko Mauko-Magi

Zdravko Mauko-Magi

V Budimpešti je potekalo Odprto prvenstvo Madžarske v atletiki v dvorani za veterane, kjer je nastopilo več kot 300 atletov iz 7 držav. Prvenstvo v krožnih tekih je štelo tudi za državne naslove, ker v Sloveniji takega tekmovanja v dvorani, ki je žal nimamo, ne morajo izvesti.

Edini tekmovalec iz dežele ob Muri je bil Zdravko Mauko-Magi iz Melov, član Športnega društva Radenci. Osvojil je naslov državnega prvaka z novim rekordom v teku na 800 metrov, bil prvi v teku na 60 metrov z ovirami in osvojil drugo mesto v teku na 60 metrov.

To je bilo zadnje večje tekmovanje v tem delu Evrope, kot priprava na 9. Evropsko dvoransko prvenstvo v atletiki za veteranev v San Sebastjanu v Španiji, ki bo od 19. marca naprej. Prijavljenih je 3.272 atletov iz 37 držav, med njimi je tudi 12 Slovencev. Tam bo Zdravko nastopil 21. marca v peteroboju (60 m ovire, skok v daljino, suvanje krogle, skok v višino in tek na 1000 metrov).


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport