Voda je vir življenja

V vrtcu Ljutomer so prav na svetovni dan voda pripravili zanimive dejavnosti, povezane z vodo

Vzgojiteljica, Anja Balažic, Vrtec Ljutomer, petek, 22. marec 2013 ob 22:20
Dejavnosti, povezane z vodo v vrtcu Ljutomer

Dejavnosti, povezane z vodo v vrtcu Ljutomer

22. marec je za svetovni dan voda razglasila Generalna skupščina OZN leta 1993 z namenom, da bi svetovno javnost opozorila na pomen vode in dobrega gospodarjenja z njenimi zalogami.

Voda je nenadomestljiva naravna vrednota, življenjski prostor in vir številnih človekovih dejavnosti. Prav čistost okolja, v katerem živimo, se kaže tudi v kakovosti voda, saj je ta bistvena za zagotavljanje zdravega okolja in zdravja ljudi. Slogan letošnjega svetovnega dneva voda je: »Mednarodno leto sodelovanja pri gospodarjenju z vodami«. Poudarek je na vodi kot viru življenja in na sodelovanju med vsemi udeleženci v družbi pri trajnostni rabi voda in upravljanju vodnih virov.

V vrtcu Ljutomer smo prav na svetovni dan voda pripravili zanimive dejavnosti, povezane z vodo. Otroke smo ta dan še posebej spodbujali k pitju vode in varčevanju z vodo. Zelo smo se razveselili novega eksperimentalnega kotička, kjer bodo otroci pridobivali nove izkušnje in spretnosti.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši