Učenci OŠ Janka Ribiča Cezanjevci so se podali v Planico

Učenci so se uvrstili med 20 šol finalistk in tako dobili možnost ogleda smučarskih skokov v Planici

Katja Nemec, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, sobota, 23. marec 2013 ob 14:321
Učenci OŠ Cezanjevci v Planici

Učenci OŠ Cezanjevci v Planici

Učenci Osnovne šole Janka Ribiča Cezanjevci so pod vodstvom mentorice Mire Petek sodelovali v likovnem natečaju na temo Planica in varovanje narave. Naši učenci so se uvrstili med 20 šol finalistk in tako dobili možnost ogleda smučarskih skokov v Planici.

Učenci 6., 7. in 8. razreda so se s spremljevalci Miro Petek, Marjanom Kosijem, Brigito Šoštarič, Milanom Blagovičem in Katjo Nemec v četrtek, 21. 3., v zgodnjih jutranjih urah podali na pot proti Gorenjski. Na začetku poti so nas spremljale dežne kaplje, ki pa so kar kmalu izginjale in obetal se nam je lep sončen dan. Celo pot do doline pod Poncami smo se pripravljali na navijanje s pesmimi in pozdravi za naše smučarske skakalce. Seveda ni manjkala pesem 'Planica, Planica, snežena kraljica'.

Ker smo se na pot odpravili dovolj zgodaj, smo po prihodu v Planico kar hitro zasedli še nekaj zadnjih mest na glavni tribuni in tako smo lahko uživali v dolgih poletih. Naše pogumne orle smo cel čas spremljali z glasnim navijanjem. Seveda smo bili najbolj glasni ob skokih Petra 'Mišice' Prevca in Roberta Kranjca. Po končanih kvalifikacijah smo se pred odhodom domov okrepčali, se na kratko spočili od bučnega navijanja ter se nato polni vtisov in lepih spominov podali na pot proti domu.

Z likovnimi prispevki so na natečaju sodelovali učenci 7. in 8. razreda, zato jim ob tej priložnosti še enkrat čestitamo.


Več v Kultura in izobraževanje