Ljutomerske odbojkarice uspešne v Hočah

Pomembna zmaga na gostovanju

Jože Makoter, torek, 26. marec 2013 ob 19:28
Članice ŽOK ZM Ljutomer po zmagi v Hočah

Članice ŽOK ZM Ljutomer po zmagi v Hočah

Odbojkarice ŽOK ZM Ljutomer so v  24. krogu  3. državne odbojkarske lige vzhod, na gostovanju v Hočah premagale ekipo Formisa II z rezultatom 3 : 1 ( 22-25, 26:24, 25:18, 25:13).

Športna dvorana VŠD Hoče, 23. marca 2013, gledalcev 30, sodnika: Anja Gril – Pekre, Habjanič Dejan - Ormož.

ŽOK ZM Ljutomer: Mihorič (8), Makoter Lara (2), Murkovič, Lašič (18), Vozlič (8), Kosi (15), Petek (20),  Brenčič, Pušenjak, Makoter Kaja.

Formis II: Kupčič, Primec, Kučer, Krumpak, Šalinovič, Račič, Pregl, Špindelr, Berglez, Tancer, Novak, Štern.

Ljutomerske odbojkarice so po zmagi v 23. kolu prvenstva v 3. DOL –VHOD za članice, ko so v Ljutomeru premagale Braslovče II z rezultatom 3:0 (25:9,25:11,25:13), gostovale v Hočah, kjer so se v novi športni dvorani pomerile z ekipo Formis II.
 
V prvem setu igre v kateri so bile Ljutomerčanke glede na položaj na prvenstveni lestvici favoritinje za zmago, smo gledali odbojko z obilo lastnih napak na obeh straneh. Pri tem so jih bistveno več naredile igralke iz Ljutomera, ki so igrale zelo nervozno in nepovezano, še posebej pri sprejemu, serviranju in tudi v napadu. Vse to pa je borbenim domačinkam omogočilo, da so set vodile od samega začetka ter ga tudi uspešno privedle do kraja in zmagale z rezultatom 25:22.

V drugem setu smo od začetka gledali izenačeno tekmo, ko sta se obe ekipi izmenjavali v vodstvu pri čemer so imele domačinke do rezultata 18:16 prednost nekaj točk. Tudi v tem setu namreč igra Ljutomerčank ni stekla saj je bilo vse preveč napak pri serviranju in sprejemu, ki so jih domačinke znale izkoristiti. Kljub temu so se gostujoče igralke, po tehničnem odmoru trenerja, ki je poskušal vse, da igro obrne v prid Ljutomera, le zbrale. Začele so igrati bolj zavzeto, izboljšal se je sprejem, sočasno pa je deloval tudi napad. V razburljivi končnici kjer sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, je zmaga nekoliko srečno pripadla Ljutomerčankam in sicer z rezultatom 26:24.

Šele v tretjem setu, ko je trener Boris S. naredil določene premike v ekipi, je bilo opazno, da Ljutomerčanke znajo igrati, če  so z mislimi v igri in se zavedajo, da je vsako tekmo mogoče zmagati le, če igraš borbeno in če lastne napake zmanjšaš na minimum dovoljenega. V tem setu je prišla do izraza tudi kakovostna razlika obeh moštev, tokrat v prid gostujoče ekipe. Igralke ŽOK ZM Ljutomer so set povedle od samega pričetka igre ter z izrazito boljšo igro kot v prvih setih, tega vodile do konca in zmagale z rezultatom 25:18.

V četrtem setu smo gledali podobno igro kot v tretjem setu. Pri Ljutomerčankah je še naprej dobro deloval sprejem, organizacija napada ter tudi napad. Domačinke se več niso mogle enakovredno upirati, ko so spoznale, da gostujoča ekipa ne dela več toliko lastnih napak ter da je še posebej učinkovita v blokadah in v napadu. Ob konstantno dobrem servisu v tem setu je bila zmaga, v kateri so sodelovale vse igralke, zagotovljena z rezultatom 25:13.

Ljutomerčanke so s to zmago dosegle 35. točko v prvenstvu, trenutno pa zasedajo 8. mesto med 14 ekipami. V naslednjem kolu ŽOK ZM Ljutomer igra s ekipo Vuzenice v ŠD ŠIC Ljutomer (30. marca ob 19.00 uri).

6. marca pa se bo tekmovanje za članice zaključilo s tekmo v rojstnem kraju šampionke Tine Maze - Črni na Koroškem.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport