»Mama je ena sama...«

Materinski dan v vrtcu Stročja vas

Nuša Novak, torek, 26. marec 2013 ob 23:04
Materinski dan v vrtcu Stročja vas

Materinski dan v vrtcu Stročja vas

V ponedeljek, 25. marca, na praznik vsem mamic, je s pričetkom ob 15.15 uri, potekala prireditev za materinski dan v večnamenskem prostoru v vrtcu Stročja vas. V programu so sodelovali vsi oddelki vrtca.

Najprej se nam je predstavil otroški pevski zbor, pod vodstvom vzgojiteljice Janje Šendlinger, s pesmima Moj dragi balonček ter Osel in kukavica. Za njimi so nastopili otroci glasbenega krožka z instrumentalno spremljavo, pod vodstvom vzgojiteljice Suzane Babič. Zaigrali so nam pesem Na okno. Kot tretja se je predstavila skupina otrok od 1 – 2 let, s plesom Naša četica in Jaz pa grem na zeleno travco ter pesmijo Tri majhne račke, pod vodstvom vzgojiteljic Monike Leštan in Mateje Robinščak. Nato so nastopili otroci od 2 - 3 let starosti in se predstavili z dramatizacijo Gaja in duda ter deklamacijo Mama, pod vodstvom vzgojiteljic Marice Fijavž in Anite Žižek. Za njimi smo si lahko ogledali nastop skupine otrok od 3 – 4 let, ki so uprizorili glasbeno pravljico Zlati kamenčki in nam zapeli pesem Zvezdica, pod vodstvom vzgojiteljic Neve Karba in Darinke Brumen. Kot šesta se nam je predstavila skupina otrok 4 – 5 let z deklamacijo Kdo je to in pesmima Pastirček in Ko si srečen, pod vodstvom vzgojiteljic Duške Potočnik in Janje Šendlinger. Nato se je s svojimi sposobnostmi še predstavila najstarejša skupina iz vrtca, to je skupina od 4 – 6 let, pod vodstvom vzgojiteljic Suzane Babič in Cvetke Sovič. Zaigrali so nam dramatizacijo Medo je bolan in deklamirali pesem Kako raste mama. Kot zadnja se nam je predstavila s plesom ob glasbi Gangnam style, Saša Virtnik Prelog in nam polepšala konec prireditve. Celotno prireditev pa so prisrčno povezovale deklice iz najstarejše skupine vrtca.

Po končani prireditvi so bile vse mamice povabljene še v posamezne oddelke, kjer so jim otroci poklonili majhna darilca, ki so jih izdelali v vrtcu s pomočjo svojih vzgojiteljic. Vzgojni tim pa je lepo poskrbel tudi za pogostitev vsem mamic. Iskrena hvala vsem vzgojiteljicam in otrokom vrtca, da ste svojim mamicam polepšali njihov praznik.

MAMA

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(Tone Pavček)


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši