V razburljivi tekmi zmagale Ljutomerčanke

ŽOK ZM Ljutomer : ŽOK Vuzenica 3:2

Jože Makoter, ponedeljek, 1. april 2013 ob 09:57
Veselje po zmagi

Veselje po zmagi

Odbojkarice ŽOK ZM Ljutomer so v 25. krogu 3. državne odbojkarske lige vzhod premagale tudi ekipo ŽOK Vuzenice s 3 : 2 (-24, -21, 19, 22, 6) ter s tem dosegle 3. zaporedno zmago.

Športna dvorana ŠIC Ljutomer, 30. marca 2013, gledalcev 100, sodnika: Robert Gruškovnjak – Beltinci, Domen Gujtman – Brezovci.

ŽOK ZM Ljutomer: Mihorič, Makoter Lara, Murkovič, Petek, Kovačič, Lašič, Vozlič, Kosi, Krese, Belec, Brenčič, Makoter Kaja. Trener: B. Smodiš

ŽOK Vuzenica: Klančnik M, Klančnik K, Kasper, Pohner, Kolman, Knez, Nabernik, Andrič, Gracej, Tjukajev, Smolar, Korat, Peklar. Trener: Veber

Ljutomerske odbojkarice so po dveh zaporednih zmagah, ko so doma premagale ekipo Braslovč II in na gostovanju v Hočah tudi ekipo Formisa II, v športni dvorani ŠIC Ljutomer gostile odbojkarice iz Vuzenice, s katerimi so v preteklosti imele izredno negativen zbir zmag in porazov. Kljub takemu izhodišču so bile igralke domače ekipe pred tekmo motivirane, da tokrat tekmo dobijo ter se Korošicam oddolžijo za dosedanje poraze. Da je to tokrat možno je nakazovala tudi številka publika, ki se je zbrala v ŠD, da vzpodbuja Ljutomerčanke v zadnji domači tekmi v tekmovalni sezoni 2012/2013.
 
V prvem setu smo od samega pričetka gledali izrazito izenačeno tekmo, kjer sta se obe ekipi izmenjavali v vodstvu, razlika pa je bila le nekaj točk. Ljutomerčanke so igrale v tem setu dokaj zavzeto in solidno, kar pa je bilo ob lastnih napakah pri sprejemu, na servisu in v zaključevanju napada premalo, da bi set zmagale. Tudi igralke Vuzenice so namreč igrale borbeno, dobro servirale in delale manj lastnih napak, kar je zadostovalo, da so v razburljivem zaključku seta, le-tega dobile z rezultatom 26:24.

V drugem setu smo gledali podobno igro kot v prvem s to razliko, da so igralke Vuzenice set povedle od začetka igre ter ga tudi ves čas vodile. Ljutomerčanke so igrale preveč statično in z napakami pri sprejemu, ponovno na servisu in tudi v napadu. S tako igro je gostujoča ekip ta set povedla kar z rezultatom 21:14. Po sigurnih servisih L. Makoter so Ljutomerčanke dosegle 6 zaporednih točk ter se približale na rezultat 20:21, ko je gostujoči trener vzel tehnični odmor. Pravočasno kajti Lara je naredila edino napako pri serviranju s katero je gostujoča ekipa dosegla 22. točko. V zaključku seta so Ljutomerčanke še poskušale zmagati a jim to ni uspelo. Set je dobila ekipa iz Vuzenice z rezultatom 25:21.

V tretjem setu so domačinke zaigrale na vse ali nič. Od pričetka seta je bilo opazno, da niso obupale nad rezultatom, saj je bilo po igri sodeč vidno, da je ekipa Vuzenice premagljiva, če bo v igri domačink manj lastnih napak in če bodo igrale motivirano in v ekipnem duhu. Tokrat so Ljutomerčanke set povedle ter razliko nekaj točk naskoka držale vse do zaključka seta. V igri je bilo manj lastnih napak na servisu, sprejem je bil boljši, prav tako pa so videli dobro organizirane napade in zaključke teh. Set je bil dobljen z rezultatom 25 : 19.

V četrtem setu smo spet gledali igro iz tretjega seta. Ljutomerčanke so tudi tega vodile za nekaj točk, igra na obeh straneh pa je bila izredno borbena in lepa. Na obeh straneh je bilo nekaj izjemnih potez, ki so navduševale številno publiko v ŠD. Ljutomerčanke so dobro delovale pri sprejemu, organizaciji napada ter samem napadu. Še vedno pa je bilo nekaj napak pri serviranju, ki pa tokrat zaradi izjemne borbenosti s strani vseh igralk, niso bile odločilne. Ker je tudi ekipa Vuzenice v tem setu igrala zelo dobro, smo v dvorani gledali res lepo in zanimivo odbojkarsko predstavo, ki jo je publika nagrajevala z odkritim aplavzom. V razburljivem  zaključku te igre so Ljutomerčanke pokazale več ter s nekaterimi izjemnimi potezami ta set zmagale z rezultatom 25:22. V tem setu je na mreži izjemno borbeno in učinkovito igrala Barbara Petek. 

V petem odločilnem setu za zmago na tekmi so Ljutomerčanke po dobrem začetnem serviranju set povedle za 5 točk naskoka. Taka razlika v skrajšanem setu pa je že nakazovala, da lahko domačinke tekmo zmagajo. Ob bučni podpori izjemne in številne publike, so Ljutomerčanke set z odlično igro vseh igralk, zanesljivo peljale k zaključku. Kljub temu, da so gostujoče igralke bile še naprej borbene, je bilo nekako opazno, da so po tem ko so Ljutomerčanke izenačile rezultat na 2:2, nekako padle v igri. Ob dobrem serviranju ter uspešni igri pri sprejemu, na mreži, pri organizaciji napada ter uspešnih zaključkih napada, so domačinke set zanesljivo dobile z rezultatom 15:6.

Veselje domače ekipe, ki je zmogla moči, da ob enkratni podpori publike nadoknadi zaostanek dveh setov ter zmaga tekmo je bilo izjemno. Tudi tokrat se je izkazala nepredvidljivost in lepota odbojkarske igre, ko nič ni dobljeno in nič izgubljeno do zadnje točke. Igralke ŽOK ZM Ljutomer in trener ekipe, Boris Smodiš, si zaslužijo vso pohvalo za nepopustljivost ter borbeno in zbrano  igro v zadnjih treh setih, ki jim je prinesla zmago. Ljutomerčanke so s tem v tej tekmovalni sezoni zmagale že 13 krat. V zadnje kolu prvenstva bodo gostovale v Črni na Koroškem.

Tokrat je treba še nekaj napisati o ljutomerskih navijačih. V izjemnem vzdušju, ki ga je na tekmi pripravilo med 90 in 100 navijačev (to pa je absolutni rekord v vseh letih tekmovanja v 3. državi ligi DOL v Ljutomeru in nasploh v ligi) domače ekipe, je bila zmaga posvečena tudi njim. Opazno je, da tekme ljutomerskega ženskega odbojkarskega kluba obiskuje vse več ljudi iz območja občine Ljutomer, Veržej, Sv. Tomaž in širše. Vsem navijačem in simpatizerjem ŽOK ZM Ljutomer se v imenu kluba lahko le iskreno zahvalimo za njihovo prisotnost in podporo z željo, da nas v novi tekmovalni sezoni še naprej gledajo in navijajo za naš klub.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport