Tradicionalno velikonočno pokanje v Šalincih

Bralec Janče nam je zapisal, kako je doživel to zanimivo izkušnjo

Prlekija-on.net, torek, 2. april 2013 ob 22:114
Tradicionalno velikonočno pokanje v Šalincih

Tradicionalno velikonočno pokanje v Šalincih

Bralec Janče, ki se je z družino pred kratkim iz okolice Ljubljane preselil v Prlekijo, nam je poslal video iz tradicionalnega pokanja z bojlerji v Šalincih. Poleg nam je tudi zapisal, kako je doživel to zanimivo izkušnjo.

"Popoldan, po blagoslovu v vaški kapeli, smo v dežju odšli še na 'strelane za vuzen', kot so me podučili vaščani. Prizorišče na koncu vasi je bilo letos še dodatno zaščiteno s šotorom, da se je dalo na suhem usesti in kaj popiti. Ni manjkal tudi tradicionalni ocvrti krompirček s česnom, ki nas je v hladnem dnevu ob pijači še dodatno ogrel, manjkale pa so pečene ribe, menda zaradi 'obolelosti v ansamblu'. Detonacije so resnično močne in brez zaščite ti zares dobro očisti ušesa. Za drugo leto se bomo opremili z ustrezno zaščito. Zares škoda, da je vreme zmanjšalo obisk, saj so si prizadevni prireditelji to vsekakor niso zaslužili. So jih pa vsaj posneli s Siol TV in pokazali njihov trud vesoljni Sloveniji in tudi vladi, ki pa se je vseeno odločila, da velikonočni ponedeljek ne bo več dela prost dan za ta praznik. Bravo, sedaj smo pa rešeni!"

Janče


Benjamin Kosi torek, 2. april 2013 ob 22:20

Heh to glede odvzema praznika(velikonočnega ponedeljka) je bila le prvo aprilska šala. Ploskač

Mike666 torek, 2. april 2013 ob 22:39

dobro seka. Eni še držijo to, samo že brž izumira vse to.
Pa malo premalo se je pokalo pa smo ne odgnale zime Haha

MILAN sreda, 3. april 2013 ob 07:57

To ja pridni čiglih je bilo blata do vüh

Legionar petek, 5. april 2013 ob 16:31


Sem iz Šalinec in sen gor rosa s totin pokajon. Tam se poka kak nigi v Sloveniji!!! To ja

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Družabno