Blagoslov motorjev in motoristov na Kapeli

Že v soboto blagoslov motorjev v Grabonošu

Branko Košti, ponedeljek, 8. april 2013 ob 15:42
Blagoslov motorjev in motoristov na Kapeli

Blagoslov motorjev in motoristov na Kapeli

Čeprav so vremenski pogoji motoristom letošnjo pomlad zelo nenaklonjeni, se ljubitelji jeklenih konjičkov vneto pripravljajo na svojo sezono. Poleg "biksanja" in servisiranja svojih jeklenih ljubljencev, je tudi blagoslov motorjev ter motoristov in motoristk pomemben obred, katerega opravi večina, mnogi celo večkrat v enem letu. Blagoslovitev motorjev je namreč postala priljubljena oblika zbiranja in druženja, predstavlja pa tudi enega od virov prihodkov moto klubov.

Prvo tovrstno druženje z blagoslovom motorjev v bližnji okolici že vsrto let pripravljajo člani Moto kluba Atila iz Kapele. Letošnjega blagoslova, ki je bil po tradiciji na Belo nedeljo, 7. aprila, se je, kljub neprijazno oblačnemu in hladnemu vetrovnemu vremenu, udeležila množica motoristov iz okoliških moto klubov, opaziti pa je bilo tudi motoriste iz bolj oddaljenih krajev, med drugimi tudi iz Vojvodine in Nemčije.

Mašo za motoriste je v bližnji cerkvi sv. Marije Magdalene daroval farni župnik, po maši pa je blagoslovil motorje, njihove lastnike in sopotnike, jim zaželel varno vožnjo in opozoril na upoštevanje prometnih pravil.

Že prihodnjo soboto, 13. aprila, na blagoslov motoriste vabijo člani Motorističnega klub Jürjovški zmaji. Prireditev se bo odvijala od 10. ure naprej pri gasilskem domu v Grabonošu, kjer je njihov sedež.


Več v Družabno