Rez Trstenjakove trte v Ljubljani

Dogodka se je udeležil bivši predsednik republike dr. Danilo Türk in se tako poklonil spominu na akademika dr. Antona Trstenjaka

Prlekija-on.net, torek, 9. april 2013 ob 13:24
V sredo, 3. aprila, pozno za trto a vendarle zgodaj glede na vremenske razmere, so člani uprave Ustanove akademika dr. Antona Trsenjaka poskrbeli za rez Trstenjakove trte, ki krasi pročelje stavbe na Trubarjevi v Ljubljani. Navzoče sta uvodoma nagovorila predsednik uprave dr. Henrik Gjerkeš in častni predsednik ustanove mag. Milan Lovrenčič.

Tradicionalno spomladansko opravilo, ki ga je opravil Milan Belec, vinogradnik iz Železnih Dveri, je potekalo v sproščenem vzdušju prisotnih prijateljev Prlekije, vinskih vitezov in naključnih obiskovalcev. Dogodka se je udeležil bivši predsednik republike dr. Danilo Türk in se tako poklonil spominu na akademika dr. Antona Trstenjaka.

Popoldne v starem delu Ljubljane je minilo v prijetnem druženju, ob ponudbi tradicionalnih prleških jedi in vrhunskega vina, ob zvokih harmonike in kleni prleški govorici.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno