Sobotna šola fotografiranja

Radovedni fotografi osnovne šole Križevci so pripravili šolo fotografiranja

Melani Erjavec 7.a, Kaja Zupančič 7.b, torek, 16. april 2013 ob 18:59
Sobotna šola fotografiranja

Sobotna šola fotografiranja

Vsak trenutek se na svetu sproži vsaj en fotoaparat, to pomeni, da je zabeležen skoraj vsak čaroben trenutek, ki si ga želimo zapomniti. Le slika nam za večno lahko ohrani ter nas popelje v svet spominov.

To smo spoznali tudi radovedni fotografi osnovne šole Križevci. Zbrali smo se v soboto, 13.4.2013 v spremstvu pedagoginje Vasilije Stolnik, učitelja Cirila Kosija in posebnega gosta iz foto kluba Murske Sobote in sicer fotografa Mirana Rojka. Ta je z nami delil tudi nekaj svojih fotografij ter nas marsikaj novega naučil. Učitelj Ciril pa nam je pokazal pomembno tehniko ''zlati rez''. Razdelili smo v dve skupini, eno je spremljal učitelj Ciril, drugo pa Miran Rojko. Vreme nas je vabilo že ven, zato smo se kar odpravili na teren. Prva skupina je šla proti skate parku, kjer so izkoristili tudi priložnost za igranje. Druga skupina pa se je raje odpravila v okolico šole, kjer smo fotografirali vse kar se nam je zdelo zanimivo. Čas je mineval hitro in število fotografij se je večalo. Vmes smo nekaj fotografij pokazali tudi obema spremljevalcema, ki sta nam z veseljem svetovala ter tudi katero fotografijo pohvalila. Čez nekaj časa smo se zbrali v računalniški učilnico, kjer smo s pomočjo računalniškega programa Picassa 3 obdelali fotografije. Vmes smo pa imeli tudi malico. Obiskala nas je ravnateljica Lidija Koroša. V okviru sobotne šole smo ustanovili šolski foto klub, ki bo v prihodnje spremljal dogodke šole.

Na zaključku je vsak učenec imel priložnost razstaviti tri svoje fotografije, da si jih lahko ogledajo tudi drugi. Med temi so bili tudi naši starši, ki so še prehitro prišli po nas. Miran Rojko pa nas je tudi pohvalil.

Dan bi še z veseljem ponovili prav vsi udeleženci, saj smo s to sobotno šolo nadgradili svoje fotografske sposobnosti in se marsikaj novega naučili.


Več v Kultura in izobraževanje