Divjačinski golaž v Radencih

27. aprila tekmovanje v pripravi značilne jedi

Filip Matko, torek, 16. april 2013 ob 23:11
Divjačinski golaž

Divjačinski golaž

Zdravilišče Radenci pripravlja v soboto, 27. aprila, tekmovanje v kuhanju jedi v kotličku »Divjačinski golaž«. Vsi zainteresirani se morajo prijaviti organizatorjem do ponedeljka, 22.aprila.

Tekmovanje v kuhanju divjačinskega golaža bo potekalo na terasi hotela Radin navedenega dne od 10. ure dalje. Tekmovalec mora pripraviti 20 porcij jedi »Divjačinski golaž«, na običajen ali izviren način v kotličku na odprtem ognju (plinski gorilnik) pred gledalci pod naslednjimi pogoji: vsakemu tekmovalcu organizator priskrbi 15 dkg mesa brez kosti na osebo ter osnovna živila (olje, čebula, česen, sol, poper); ostale začimbe si tekmovalec prinese s seboj, kakor tudi primerno prilogo in jo ponudi ob ali v pripravljeni jedi; organizator priskrbi plinsko kurišče in kotliček, ostali pribor pa tekmovalec sam; organizator poskrbi za primerno zaščiten prostor s potrebno in primerno delovno površino; priprava jedi je časovno omejena na 150 minut; organizator poskrbi za prodajo (3 porcije ostanejo tekmovalcu, 17 porcij je namenjenih za prodajo).

S strani organizatorja imenovana strokovna komisija bo ocenjevala po naslednjih kriterijih: priprava »mise en place«; usklajenost sestavin s predloženo recepturo; pravilna uporaba plinskega gorilnika in delo z gorilnikom; tekoč potek dela; strokovnost pri pripravi jedi; ustreznost okusa z recepturo; čistoča in urejenost delovnega mesta ter izvirnost jedi in odstopanje od običajne priprave te jedi. Organizator si pridržuje tudi pravico, da na predlog vodje tekmovanja posameznega tekmovalca izključi, če ne bo upošteval pravil tekmovanja. Recepturo tekmovalec odda ocenjevalni komisiji pred začetkom tekmovanja.

Seveda tekmovalcem sledijo nagrade: za 1. mesto (najvišje število doseženih točk) dvodnevni paket za eno osebo; za 2. mesto (drugo najvišje število točk) masaža – aromaterapija celega telesa in 3. Mesto (tretje najvišje število točk) kopanje s kosilom za dve osebi. Ostali tekmovalci prejmejo priznanje za sodelovanje ter simbolično nagrado.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno