Zaključni turnir brez ljutomerskih ekip

18. krog Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige

Prlekija-on.net, petek, 19. april 2013 ob 09:48
Zaključni turnir bo letos v Lendavi

Zaključni turnir bo letos v Lendavi

Z 18. krogom Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige, se je končal redni del, sledi še finalni, ki bo v soboto, 27. aprila, s pričetkom ob 13. uri v DSŠ Lendava. Po rednem delu prvo mesto zaseda ekipa KK Paloma - Alfa Sladki Vrh, ljutomerskih ekip pa na zaključnem turnirju ne bo.

KK Paloma - Alfa Sladki Vrh : KK Picerija Nona Lenart
110 : 61 (31:11, 27: 24, 24:14, 28:12)
sobota, 13.4.2013, 17.00, OŠ Sladki Vrh; Glavnik, Mlinarič

KK Paloma - Alfa Sladki Vrh: Cehnar L. 25, Stampfer 22, Mesarič 17, Pok 11, Ploj 8, Cehnar G. 6, Pahljjina 6, Pantelič 5, Nerat 4, Kikl 4, Breg 2, Arzenšekj 0
KK Picerija Nona Lenart: Dokl 14, Kneževič 12, Topolnik 10, Bauman 8, Keršič 5, Koletnik 4, Zlodej 4, Turk 3, Vučkovič 1
V soboto je bil dan naše zadnje tekme v rednem delu lige in žreb na začetku sezone nam je določil naše sosede iz Lenarta - Picopekece, v katere je pred začetkom sezone prestopil nekoč naš ostrostrelec Kneževič.
V prvo četrtino smo vstopili silovito in že po 5. minutah tekme vodili za 20 točk. Rutinirano smo prednost obdržaili do konca polčasa. V prvem polčasu se ni zgodilo nič kaj pretresljivega oziroma kaj bi bilo vredno napisati. To govorim za našo ekipo, pri "Lejnarčanah" pa je svojih 5 minut slave doživel prav zgoraj omenjeni Kneževič, ki je zadel 3 trojke zapored in malo, s tisto pravzaprav edino pravo finto, osmešil dva od svojih bivših soigralcev :)
Drugi polčas smo odigrali bolj prijateljsko, saj nismo hoteli tvegati, da se še kdo od naših poškoduje pred Finalnim turnijem! V drugem polčasu je malo na plin stopil samo Kikl, ki je v svojem načinu zaključil protinapad - z zabijanjem!
Ob koncu tekme je bil rezultat pač taki kot je bil. 3 polčas je bil bolj zanimiv. :) Ta tekma še sicer traja in verjetno ne bo nikoli končana.
Redni del sezone je za nami, "zaj pa te pač gremo v Lendavo na FF". Je sicer malo daleč, nekaj navijačev bomo zaradi teka izgubili, ampak kaj hočemo. Prvo tekmo igramo z našimi velikimi prijatelji iz Sobote, ki smo jih sicer že letos 2x premagali - ampak to  sedaj ne pomeni nič več, odločala bo dnevna forma in videli bomo, kako bo...
V glavnem, Finalni turnir Lendava 2013 - KK Paloma - Alfa je prišla malo...
Sestavil: Mitja Vernik (KK Paloma - Alfa Sladki Vrh)

KK GMT Beltinci : PŠK Ljutomer 3
81 : 51 (19:11, 23:20, 16:12, 23:8)
sobota, 13.4.2013, 18.00, OŠ Beltinci; Juteršnik P., Juteršnik N.

KK GMT Beltinci: Ferčak 19, Štihec 14, Fujs 11, Vöroš 11, Bojnec 10, Ratnik 6, Tinev 6, Cör 4
PŠK Ljutomer 3: Copot 12, Robnik 11, Filipič 9, Smith 9, Leben 4, Kupčič 2, Copot 2, Bogša 2
Košarkarji iz Beltincev smo svojo zadnjo domačo tekmo odigrali v soboto proti najmlajši ekipi Ljutomera. Eden izmed prvih letošnjih toplih dni je nakazoval okrnjene postave pri obeh ekipah, saj so igralci prihajali še neposredno pred začetkom tekme ali pa kar med tekmo. Pri domači ekipi sta manjkala brata Kukel in Zver. Ekipa iz Beltincev je imela samo en cilj, to je zmaga, saj smo se na podobnih tekmah v preteklosti že opekli (Sveta Ana). Domačini smo prišli v vodstvo na začetku tekme in ga v bistvu držali do konca. Razlika se je gibala v razponu od 5 točk, pa potem v naslednjih minutah narasla na 15 do 20 točk, nato pa zopet ob raztresenosti in napakah domačih igralcev ter borbenosti in individualnih akcijah gostujočih igralcev padala nazaj. Po treh četrtinah je bil tako rezultat 58:43 za domače, ki pa so v zadnji četrtini vseeno stopili na plin, zmanjšali število napak ter pritisnili v obrambi. Tekma se je tako končala z rezultatom 81:51. Čestitke gostom za dobro in borbeno igro, niso se predajali celo tekmo. Domačine sedaj čaka 1 teden počitka, nato pa gremo na Finalni turnir, ki bo letos v Lendavi. Cilj je jasen: druženje in zabava.
sestavil: Tomaž Bojnec (KK GMT Beltinci)

KD Sobota : KD Ljutomer
78 : 67 (23:13, 21:18, 22:9, 12:27)
sobota, 13.4.2013, 18.00, OŠ 3 MS; Kous, Chowdhury

KD Sobota: Šiftar 32, Žigo 21, Kuzmič 9, Hari 6, Lukač 4, Titan 4, Melin 2, Miklavec 0
KD Ljutomer: Črnjavič 16, Horvat 15, Nemec 11, Miholič 11, Mele 9, Jakelj J. 4, Jakelj P. 1
Žreb pred sezono, nam je v zadnjem krogu rednega dela namenil nasprotnike iz finala 2011. Takrat sta obe ekipi bili v ligi dominantni, finale je bil temu primeren in tesen. Dve sezoni kasneje je žal slika drugačna. "Epske" dvoboje med prleki in sobočanci je letos zamenjala bolj kot ne formalnost. Sobočani smo trenutno pač boljši nasprotnik, čeprav so gostje danes dokazali, da še imajo nekaj "dinamita" in rezerv v igri.
Sobočani smo se pred tekmo dogovorili, da gremo na polno brez kakašnega koli podcenjevanja nasprotnika. Že res, da je prva ekipa Ljutomera letos zmagala vsega dvakrat, vendar smo se v preteklosti že nekajkrat skoraj "naskalinili" ob takih "lahkih" tekmah. V tekmo smo sobočani šli s "čudno" postavo saj smo zaradi manjka igralcev (soboška klop se je polniti začela tik pred oz. med tekmo) bili primorani začeti tekmo s 4 visokimi igralci. Gostje so šli v tekmo z željo po zmagi in po 5-ih minutah vodili z 8-3. Domačini smo bili primorani vzeti time-out, v katerem smo malce premešali postavo. Igra nam je končno stekla v 8. minuti smo tudi prvič povedli z rezultatom 12-11. Po tem vodstvu gostje več niso prišli v rezultatsko prednost, vendar so igrali zavzeto in borbeno, tako da smo domačini bili primorani igrati povsem resno, brez popuščanja. Rezultat prve četrtine 23-13!
Druga četrtina se je začela v skladu z koncem prve četrtine. Domačini smo počasi ampak vztrajno višali vodstvo, gostje pa so kljub temu še vedno igrali maksimalno angažirano in ob koncu s serijo 0-9 prišli na -13! Šiftar je v tem obdobju ukradel kar nekaj žog in zaključeval akcije! Polčas 44-31!
Tretja četrtina se je začela po željah Sobočanov. V prvih 5-ih minutah smo z delnim izidom 14-3 ušli na +24, v 8. minuti je na semaforu pisalo 65-36. Rezultat po tretji četrtini 66-40.
Zadnja četrtina je bila več ali manj formalnost. Gostje so vseeno pritiskali in zadeli nekaj neverjetnih metov (6 trojk v zadnji četrtini), domačini pa smo z "ležerno" igro omogočali gostom, da so se pridno približevali. Vseeno zmaga ni bila ogrožena saj je bila zaloga točk dovolj velika. Konec tekme 78-67.
Redni del sezone je zaključen, čestitke Ljutomerčanom za borbo na terenu in skupnem druženju po koncu tekme. Ljutomerčani so svoje delo za letos opravili, sobočance pa še čaka najpomembnejši del sezone PKL 2012/2013 v tekmovalnem smislu. Cilj, ki smo si ga postavili pred začetkom sezone je KONČNO potrjen in dosežen v zadnjem krogu rednega dela. Na finalni turnir četverice sobočani prvič odhajamo sproščeni. Za razliko od prejšnjih sezon, ko smo vedno veljali za bodisi glavne ali tihe favorite, smo letos kot četrtouvrščena ekipa pač "avtsajderji" (vseh 6 porazov v sezoni smo doživeli proti ekipam, katere so redni del zaključile pred nami), kar pa ne pomeni, da v Lendavo konec aprila (27. april) odhajamo z dvignjeno belo zastavo. Prvi nasprotnik bodo naši "najslajši" nasprotniki v tej sezoni, prvouvrščeni po rednem delu KK Paloma Alfa Sladki Vrh. "Sladki" bodo imeli s sabo avtobus navijačev zato že sedaj Sobočani vabimo vse navijače in navijačice, da nam v polfinalu pomagajo do finala.
Čestitke igralcem KD Sobote tudi iz moje strani za srčno in izjemno borbenost ob koncu sezone, ko je bilo najpomembnejše.
Sestavil: Tomaž Dundek (KD Sobota)

KK Radenci : KK Lindau
54 : 92 (12:25, 14:22, 16:23, 12:22)
sobota, 13.4.2013, 19.00, ŠD Radenci; Bilič, Zdravkovič

KK Radenci: Gomboc 30, Koren 8, Slavič 6, Belak 6, Jurjovič 2, Leben 2
KK Lindau: Hozjan 19, Balažic 17, Trstenjak 15, Novak 13, Žalig 11, Balaž 8, Pamič 5, Magdalenič 4
Na toplo soboto, 13.4.2013, smo igrali zadnjo tekmo letošnje lige PKL in sicer z drugouvrščenimi KK Lindau iz Lendave. Že nekaj časa je bilo jasno, da smo letos izpadli iz najboljše četverice, tako da tekma ni imela glih pravega naboja. Za povrh smo domačini nastopili v zelo okrnjeni postavi, saj so manjkali kar trije igralci iz standardne prve postave (Niderl, Šijanec, Rajnar, Sovič, brata Lopert, Kozic, Neuvirt pa še sem ziher kerega pozabil), torej domačinov nas je bilo 6, gostov 9 ali 10.
Začetek tekme je bil izenačen, kmalu pa je postalo jasno da ne bomo zmogli parirati favoriziranim gostom, ki so naše napake pri podajah reševali s kontrami, pod košem pa je kraljeval Balažic. Domači smo stežka našli pot do koša, bol ali manj so akcije potekale po sredini po pick'n'rock'n'rol varianti, nismo uspeli razširiti igre in konkretno ogroziti koš iz strani. V polčasu smo že konkretno zaostajali in pač želja je bila, boriti se do konca in pustiti dober vtis pri gledalcih. Pogled po četrtinah kaže na zelo konstantno igro obeh ekip, saj so četrtine bile skoraj identične. Vmes nam je uspela kakšna trojka, pa tudi nekaj protinapadov smo izvedli. Na koncu sicer precej visok zaostanek, po mojem mnenju predvsem na račun zgubljenih oz. "izročenih" žog naše ekipe, za kar smo bili "nagrajeni" z lahkimi koši gostov.
Sezone je konec. Čestitam ekipi iz Lendave za zasuženo zmago, sodnikoma za dobro sojenje, prisotnim soigralcem za borbo in predvsem našim zvestim navijačom, ki so nas spodbujali tako doma, kakor tudi na gostovanjih. Ob tej priložnosti tudi zahvala našim sponzorjem, fizioterapevtu in motivatorju, kolegu Puriju :) za vse čokolade in masaže, pomožnim sodnikom za pomoč pri domačih dekmah (Eva, Maja, Luka, Blaž), Gregecu za spikerski posel... in ne nazadnje vsem ostalim (ne poimensko), ki so kakorkoli pomagali (shankisti recimo), da smo sezono spravili pod streho.
Sestavil: Miran Gomboc (KK Radenci)

prosti: PŠK Ljutomer 2

Finalni turnir:
KK Paloma - Alfa Sladki Vrh : KK GMT Beltinci
sobota, 27.4.2013, 13.00, DSŠ Lendava;

KK Lindau : KK GMT Beltinci
sobota, 27.4.2013, 15.00, DSŠ Lendava;

tekma za 3. Mesto
sobota, 27.4.2013, 17.00, DSŠ Lendava;

tekma za 1. Mesto
sobota, 27.4.2013, 20.00, DSŠ Lendava;

Končna lestvica: KK Paloma - Alfa Sladki Vrh 31, KK Lindau 30, KK GMT Beltinci 27, KD Sobota 26, KK Radenci 25, PŠK Ljutomer 2 22, KK Picerija Nona Lenart 20, KD Ljutomer 18, PŠK Ljutomer 3 17


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport