Letni pregledi usposobljenosti PGD v Ljutomeru

V Ljutomeru so potekali letni pregledi usposobljenosti prostovoljnih gasilskih društev v sektorju Ljutomer I

Srečko Lukovnjak Kramberger, nedelja, 21. april 2013 ob 00:17
Letni pregledi usposobljenosti PGD

Letni pregledi usposobljenosti PGD

Izvajali so se prvi letni pregledi usposobljenosti prostovoljnih gasilskih društev v sektorju Ljutomer I. Na pregledih, ki so bili na parkirišču za športno dvorano ŠIC Ljutomer je sodelovalo enajst gasilskih enot, letošnji nosilec letnih gasilskih pregledov je bilo PGD Radomerje.

Prisotna so bila gasilska društva iz Ljutomera s člansko B enoto, članicami, člani, veterani in mladinsko ter pionirsko enoto, PGD Spodnji Kamenščak je imel člane in veterane, PGD Gresovščak je nastopil s člansko in pionirsko desetino, PGD Radomerje pa je imelo na letnih pregledih člansko enoto.

Posamezne vaje so bile razdeljene glede na enoto, tako so potekala taktična mokra vaja, pregled usposobljenosti razvrščanja enot, veterani so se preizkusili v vaji s hidrantom, pionirji pa v prenosu vode z vedrom, vse ekipe pa so bile preverjene s strokovnim znanjem. Ocenjevanje je vodila sodniška komisija z zapisniki.

Ugotavljajo dobro pripravljenost in znanje prostovoljnih gasilcev, posamezne pomanjkljivosti pa bodo skozi naslednje vaje odpravljene. V naslednjih dneh še sledijo preverjanja v ostalih šestih sektorjih.


Več v Kultura in izobraževanje