6. škofijsko srečanje pevskih zborov

Nastopilo je 10 pevskih zborov iz Župnije Radenci, Mala Nedelja, Cezanjevci, Sv. Jurij ob Ščavnici, Beltinci, Bodonci, Murska Sobota, Tišina in Bogojina

Sara Munda, nedelja, 21. april 2013 ob 15:03
6. škofijsko srečanje pevskih zborov

6. škofijsko srečanje pevskih zborov

V soboto, 20. aprila, je v župnijski cerkvi sv. Cirila in Metoda v Radencih potekalo 6. škofijsko srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov murskosoboške škofije.

Nastopilo je 10 pevskih zborov iz Župnije Radenci, Mala Nedelja, Cezanjevci, Sv. Jurij ob Ščavnici, Beltinci, Bodonci, Murska Sobota, Tišina in Bogojina.

Srečanje zborov je strokovno spremljala Tanja Vajda, ki je po končani prireditvi zborovodjem tudi podala svoje mnenje o možnih izboljšavah in dobrih točkah nastopa. Pobudnik srečanja je že več let Tomi Bušinoski, ki je voditelj odbora za otroško in mladinsko petje pri Škofiji Murska Sobota ter z Župnijo Radenci, hkrati organizator letošnjega srečanja.

Izrazil je veselje, da srečanje poteka vsako leto v večji udeležbi in so pevske zasedbe kvalitetnejše. V imenu škofa je zbrane prišel pozdravit tudi msgr. Franc Režonja.

Za zaključek srečanja so pevke in pevci združili moči in zapeli izbrano skupno pesem vseh zborov. Vsakoletno srečanje pevskim zborom kot tudi njihovim mentorjem ponudi možnost, da se duhovno oživljajo, izkažejo, družijo in poveselijo ob cerkvenih pesmih.


Več v Kultura in izobraževanje