»Zemlja skupen dom vsega živega«

Tudi letos so v vrtcu Ljutomer obeležili 22. april, Dan Zemlje

Nuša Novak, torek, 23. april 2013 ob 00:13
Dan Zemlje v vrtcu Ljutomer

Dan Zemlje v vrtcu Ljutomer

Tudi letos so v vrtcu Ljutomer želeli obeležiti 22. april, Dan Zemlje, oziroma tudi Eko dan njihovega vrtca. Letos poteka pod geslom »Zemlja skupen dom vsega živega«.

Ob tem dnevu so otroci skupaj s svojimi vzgojiteljicami pripravili kar nekaj aktivnosti. Zato so obiskovalce z veseljem povabili, da so se jim pridružili v atriju Vrtca Ljutomer. Pripravili so pester kulturni program z otroki vrtca in gosti. Častni gosti so bile članice DU Ljutomer, varovanci Doma starejših občanov Ljutomer, varovanci VDC Ljutomer, dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, prostovoljci tovarne Krka ter seveda naša županja, mag. Olga Karba. Organizatorji tega prav posebnega dne, so s to prireditvijo vzpostavili tudi dan medgeneracijskega druženja.

Najprej so nas pozdravili z Eko himno otroci vrtca Ljutomer. Nato je nekaj besed spregovorila županja ter poudarila, da nas dobrodelnost združuje v vseh pogledih. Kajti sočutje in odnos do sočloveka je tisto, kar nas bogati in poveličuje ter daje smisel našemu življenju. Nato nas je pozdravila tudi Karmen Kosi, eko koordinatorka Vrtca Ljutomer, ki je poudarila lepote zemlje, rastlin in živali ter kako ohraniti naš prečudovit planet. Za ohranjanje naše Zemlje, smo lahko poskrbeli tudi minulo soboto, ko smo Slovenci zavedno očistili našo Slovenijo.

Nato so nastopili otroci vrtčevskega pevskega zbora Ljutomer, pod vodstvom Ksenije Žuman, s spremljavo na kitaro Marinke Prelog. Nastopili so tudi otroci vzgojiteljice Karmen Kosi, ki so se predstavili s pesmijo o ločevanju odpadkov. Prijetno so nas presenetili s svojim nastopom tudi varovanci VDC Ljutomer, pod vodstvom Matjaža Zanjkoviča. Kot zadnje so se nam predstavile dijakinje Gimnazije Ljutomer, oddelka za predšolsko vzgojo, z glasbenima točkama.

Ravnateljica Vrtca Ljutomer, Marija Pušenjak, nam je ob koncu prireditve omenila, da letos na žalost ne bodo zasadili drevesa, saj bo prišlo do nekakšnih sprememb in bodo to raje storili nekoliko pozneje.

Po zaključenem medgeneracijskem druženju, je sledila pogostitev in sicer dobrote iz narave ter domače kuhinje. Posebnost so bili predvsem obloženi kruhki z naravnimi zeliščnimi namazi in pecivo, ki so ga spekli otroci sami prav za to prireditev. Okrepčali pa smo se lahko z naravnimi zeliščnimi čaji vseh vrst.

Prisluhnimo pticam, kako pojejo. Poglejmo v nebo in zapojmo, kajti sonce sije zastonj zame, zate, za vse nas. S prijaznostjo do narave in drug do drugega, ga bomo morda prej obudili.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši