Praznična vojaška vozila in fižol

Jeep klub Veteran iz Murske Sobote obiskal Radence

Filip Matko, sobota, 27. april 2013 ob 22:321
Jeep klub Veteran obiskal Radence

Jeep klub Veteran obiskal Radence

Leta 2007 je bil v Murski Soboti ustanovljen Jeep klub Veteran, ki ga kot predsednik še vedno vodi Štefan Jančarič. Kot nam je povedal, je v društvu 28 članov, ki imajo v lasti 16 restavriranih starodobnih oziroma veteranskih vozil iz časov 2. svetovne vojne. V glavnem so to ameriška vojaška vozila »jeep«, en član pa ima nemški vojaški motor BMW. Vozilo dobi oznako »veteran«, če je staro najmanj 40 let.

Na praznični dan, 27. aprila, so se člani Jeep klub Veteran z osmimi ameriškimi vojaškimi vozili »jeep« odpravili na prvo promocijsko vožnjo v letošnjem letu in se jih bo v teh dneh lahko srečalo na cestah v Pomurju še marsikje. Ob 11. uri so se po vnaprejšnjem dogovoru pripeljali v Radence ter se v vojaškem razporedu ustavili ped DOSOR-jem, Domom starejših občanov Radenci. Kot prvi jih je pozdravil domski kuhar Marko, ki je posebej zanje pripravil vojaški fižol. Seveda so lahko priljubljeno vojaško jed dobili tudi stanovalke in stanovalci doma, ki so si z velikim zanimanjem prišli ogledat lepo restavrirana vojaška vozila, vojaški fižol pa so lahko dobili tudi vsi morebitni naključni mimoidoči obiskovalci oziroma radovedneži.

Poleg vojaškega fižola je bilo poskrbljeno še za pijačo, za glasbo revolucionarnih pesmi iz ozvočenja ter priložnostno fotografiranje. V vozila so najraje zlezli najmlajši, otroci, ki so se oprijeli volana vojaškega vozila, z zanimanjem in zaskrbljeno pa so si ogledovali tudi vojaško orožje in drugo vojaško opremo, s katero so opremljena restavrirana vozila (pištole, puške, mitraljez, radijske postaje, antene, zaboji za eksploziv, različne lopate, vlečne vrvi, torbice za prvo pomoč).

Po enournem predahu ter počitku so člani Jeep kluba Veteran iz Murske Sobote odpeljali novim dogodivščinam naproti, v smeri Občine Sveti Jurij ob Ščavnici in Občine Cerkvenjak.


Več v Zanimivosti