Panoramska vožnja z blagoslovom starodobnih traktorjev Društva »Pufkači«

Društvo ljubiteljev starodobne tehnike »Pufkači« Ižakovci je pripravilo drugo otvoritveno panoramsko vožnjo z blagoslovom traktorjev in njihovih lastnikov

Jože Žerdin, sreda, 1. maj 2013 ob 08:10
Panoramska vožnja Društva Pufkači Ižakovci

Panoramska vožnja Društva Pufkači Ižakovci

Društvo ljubiteljev starodobne tehnike »Pufkači« Ižakovci je v soboto, 27. aprila, pripravilo drugo otvoritveno panoramsko vožnjo traktorjev z blagoslovom traktorjev in njihovih lastnikov, ki je potekala pred župnijsko cerkvijo sv. Ladislava v Beltincih.

Obred blagoslova traktorjev in njihovih lastnikov je opravil kaplan župnije Beltinci Luka Rajf, ki je vsem zaželel varno vožnjo po cestah. Lastniki starodobnih traktorjev so se najprej zbrali pri vaško-gasilskem domu v Ižakovcih, kjer jih je nagovoril predsednik društva Mirko Hirci, ki je poudaril, da je ponosen, da se v društvo vsako leto vključuje čim več lastnikov starih traktorjev, kajti nekateri imajo pravo zgodovinsko vrednost, saj so stari od 50 od 70 let in so pravi lepotci. Veliko teh traktorjev je sicer pred leti bilo moč videti na poljih, ko so orali in obdelovali zemljo, nekateri pa svojo moč pokažejo tudi pri spravilu lesa iz gozda.

Druščina lastnikov traktorjev se je iz Ižakovcev podala do župnijske cerkve v Beltincih, kjer so prejeli blagoslov in se pokazali tudi na ogled množici ljudi. Panoramsko vožnjo so potem nadaljevali skozi vas Beltinci, Odranci, kjer so si ogledali potočni mlin na potoku Črncu, muzej kovaštva in žganjekuhe. Nato so vožnjo ob spremstvu gasilskega društva Ižakovci, društva Potač Gančani, nadaljevali do reke Mure do broda na Muri na Gornji Bistrici, kjer so nekaj kilometrsko vožnjo s traktorji starodobniki srečno in varno sklenili z druženjem.

Za pogostitev so poskrbele članice društva Lan Ižakovci z domačimi dobrotami. Na vožnjo pa so se popeljali tudi mali otroci iz Ižakovcev in okolice, ki so spoznali čar in pomen starih traktorjev. Med nekaj urno panoramsko vožnjo po prekmurski ravnici pa so za dobro voljo poskrbeli člani glasbene skupine Zadnji moment iz Ižakovcev. Kot pravi predsednik, je z letošnjo prvo otvoritveno vožnjo nadvse zadovoljen, ta čas je v društvo vključenih 53 članov, ki imajo 30 starodobnih vozil- traktorjev.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno