Neznanci prežagali prvomajsko drevo v Lipi

Zgodaj zjutraj prvega maja se je po vasi razlegala žalostna novica, da je nekdo prežagal prvomajsko drevo, ki je padlo na tla ter se prelomilo

Jože Žerdin, četrtek, 2. maj 2013 ob 19:043
Neznanci so v Lipi prežagali prvomajsko drevo

Neznanci so v Lipi prežagali prvomajsko drevo

Na predvečer prvega maja množično po vsej Sloveniji postavljajo majsko drevo in zakurijo kresove. Tudi v vasi Lipa v občini Beltinci so se mladi, ki bodo letos dopolnili 18 let odločili, da v Športnem centru postavijo prvomajsko drevo im zakurijo kres.

Praznovanje se je začelo 30. aprila zvečer s kulturnim programom in slovensko himno. Nato so zakurili kres in mladi so se ob kresu veselili in peli. Ko je kres v Lipi zgorel so mladi in ostali vaščani veselo zapuščali kraj dogajanja in se odpravili na svoje domove k večernemu počitku.

Zgodaj zjutraj prvega maja se je po vasi razlegala žalostna novica, da je zgodaj zjutraj na prvi maj - praznik dela, okoli 5. ure, nekdo prežagal prvomajsko drevo, ki je padlo na tla ter se prelomilo. Kraj oskrunjenega dogodka so si tudi ogledali možje v modrem in naredili zapisnik, čaka jih iskanje storilca ali storilcev.

Mladi, kateri so postavljali to več metrsko okrašeno prvo majsko drevo so z začudenjem opazovali, kaj neki je bilo to nekomu v napoto. Drevo je bilo prežagano en meter nad zemljo, vendar ga niso mogli postaviti več pokonci, ker se je tudi vrh prelomil. Ker pa je v Športnem parku v neposredni bližini postavljena cimprana hiša krita s slamo in zaščitena kot kulturna dediščina vasi, je sreča v tem, da drevo ni padlo na hišo, kajti lahko bi jo tudi porušilo.

Predstavniki sveta krajevne skupnosti Lipa se sprašujejo, kdo bi lahko bil ta neznanec, ki je mladim na tako brutalen način pokvaril prvomajske praznike.

Tri majska drevesa so neznanci požagali tudi na območju Dolnje in Gornje Bistrice, praznovanje ob prvem maju pa so vaščanom nekoliko pokvarili tudi v Cezanjevcih. Kot smo že pred dnevi poročali, so jim tam neznanci predčasno zakurili kres.

driver četrtek, 2. maj 2013 ob 19:23

no kej še vse nemo doživli..lidje so resen vedno bol butaasti..

Gasilec88 četrtek, 2. maj 2013 ob 22:03

Tude na Dolnji-Gornji Bistrici so nam podžagali prvomajska drevesa Hudi

Ivek četrtek, 2. maj 2013 ob 22:55

Lidje se po veseh dobro poznajo.

Sen ziher, ka precik ziher vejo, keri so bili.

Samo na vesi je znono tüdi pravilo:
Nič se ne vidja, nič se ne čüja, nič si ne mislin, ven samo, ka jas nesen bija polek!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika