Otvoritev kanalizacijskega omrežja Krištanci, Šalinci, Grlava

Uradno so v uporabo predali novo izgrajeno kanalizacijsko omrežje, s katerim se je omogočilo priključitev 119 gospodinjstvom na sistem čistilne naprave v Ljutomeru

Prlekija-on.net, petek, 3. maj 2013 ob 18:15
Olga Karba in Miha Šoštarič

Olga Karba in Miha Šoštarič

Občina Ljutomer in Krajevna skupnost Krištanci, Šalinci, Grlava sta v petek, 26. aprila, pri zadružnem domu v Krištancih, pripravili prireditev s katero so obeležili veliko pridobitev za celotno krajevno skupnost.

Uradno so v uporabo predali novo izgrajeno kanalizacijsko omrežje, s katerim se je omogočilo priključitev 119 gospodinjstvom na sistem čistilne naprave v Ljutomeru.

Dela so se pričela septembra 2011, končala pa konec maja 2012. Skupna vrednost projekta je znašala 939.771,14 evrov, kanalizacija pa je bila zgrajena v skupni dolžini 7.357 metrov.

Prireditev je povezovala Slavica Sunčič, krajane pa sta nagovorila predsednik krajevne skupnosti Krištanci, Šalinci, Grlava, Miha Šoštarič in županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

Za kulturni program so poskrbeli mladi folkloristi pod vodstvom mentorice Slavice Kolbl, krajani pa so napolnili prireditveni šotor in se še dolgo v noč zabavali ob ritmih glasbene skupine Tropik.

Celotno prireditev in nagovore si lahko ogledate tudi v spodnjem videu.



Več v Gospodarstvo