V Gresovščaku »zakurili ogenj«

7. tradicionalno kresovanje v Gresovščaku

Nuša Novak, nedelja, 5. maj 2013 ob 16:272
7. kresovanje v Gresovščaku

7. kresovanje v Gresovščaku

V soboto, 4. maja, je v Gresovščaku potekalo že 7. tradicionalno kresovanje v krogu tamkajšnjih vaščanov. Kakor vsako leto doslej, so se številni vaščani, katerih pobudnik je bil Matevž Kaučič, organizirali in pripravili ogromen kres ter vložili veliko truda, da so ga nato lahko prižgali in ohranili spomin na prvomajsko kresovanje.

Ob kresu se je zbralo veliko domačinov, vsak je prinesel s seboj kaj dobrega za popiti ali za pojesti in ob tem ni manjkala niti lepa beseda za pogovor ob velikem ognju. Kljub slabšemu vremenu, pa so bili obiskovalci prešerne volje in z ognjem v očeh.

Za naslednje leto pa so se organizatorji dogovorili, da bo vsaka hiša »darovala 1 m³ drv«, da kres ne bo tako hitro zgorel, ampak bo svoje zublje kazal vse do jutranjih ur.

pravični nedelja, 5. maj 2013 ob 22:00

Hmmm, drugo leto vsaka hiša meter drv za kres, da bo dlje gorelo. Šokiran Mislec Hjooj

Ne bi bilo lepše, če bi res vsaka hiša dala meter drv, da jih podarijo kakšnim siromakom za ogrevanje? To ja

Kres pa ostane, kot je bil. To ja


MILAN ponedeljek, 6. maj 2013 ob 20:25

To ja čestitke škoda ka sen ne bija duma bi priša v grabo. Če de potrebno pa naj fsakši prnese kakšno turbo drf ali pa štejnkola.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno