Karitasova kulinarična razstava z dobrodelno noto

Kulinarična razstava prleških jedi v Veržeju

Jože Žerdin, ponedeljek, 6. maj 2013 ob 16:38
Karitasova kulinarična razstava v Veržeju

Karitasova kulinarična razstava v Veržeju

Župnijska Karitas Veržej je v nedeljo, 5. maja, skupaj z župnijo Veržej in občino Veržej v prostorih župnišča v Veržeju pripravila kulinarično razstavo prleških jedi, ki je imela dobrodelno noto. Kulinarična razstava pa je sodila tudi v uvod v praznovanje letošnjega občinskega praznika občine Veržej.

Na kulinarični razstavi je bilo na ogled postavljenih okoli 80 različnih vrst peciva, kruh, prleška tünka, različne vrste moke. Svoje izdelke pa so na ogled postavili tudi čebelarji čebelarske družine Veržej, Babičev mlin Veržej, ekološka kmetija Topolovec ter vrtec Veržej, ki se je na razstavi predstavil s projektom »Mlin na Muri«.

Šlo je za bogato kulinarično razstavo, kajti letošnja je bila nekaj posebnega, saj je imela dobrodelno noto. Vsi skupaj, Župnijska Karitas Veržej, župnija Veržej in občina Veržej so se odločili, da bo letošnja kulinarična razstava imela dobrodelno noto, pri čemer se bo ves izkupiček od prodanega peciva namenil za nakup ortopedskih pripomočkov za občane občine Veržej, ki te pripomočke potrebuje pri svojem vsakdanjem delu in življenju.

Kot je ob otvoritvi razstave poudaril župan občine Veržej Slavko Petovar je prav, da se v občini tudi po tej plati spomnijo na svoje občane, ki potrebujejo ortopedske pripomočke, pri čemer jim bodo poslej še v večji meri olajšali njihov vsakdanjik, nekateri si v teh težkih kriznih časih namreč stežka lahko kupijo ortopedske pripomočke, kajti sedaj se zavedajo, da se na njih v občini in župniji Veržej ni pozabilo. Blagoslovitev kulinaričnih jedi in razstavljenih ortopedskih pripomočkov na dvorišču župnišča v Veržeju je opravil župnik župnije Veržej Jožef Krnc.


Več v Kultura in izobraževanje