Dijaki Gimnazije Ormož spoznavali pravice do potovanja in zmagali

Na povezovalnem natečaju Kot evropski državljan pravice in priložnosti imam – kako dobro jih poznam? so tako dobili znak najbolj ustvarjalne šole na natečaju Evropa v šoli 2012/2013

Sara Munda, torek, 7. maj 2013 ob 18:07
Natečaj Evropa v šoli

Natečaj Evropa v šoli

Ormoški gimnazijci so izmed mnogih projektov, ki so si jih zadali to leto, zopet bili uspešni tudi na natečaju Evropa v šoli. Z učenci Osnovne šole Gorišnica in dijaki Gimnazije Ptuj so združili znanje s kreativnostjo in zmagali v skupnem projektu. Na povezovalnem natečaju Kot evropski državljan pravice in priložnosti imam – kako dobro jih poznam? so tako dobili znak najbolj ustvarjalne šole na natečaju Evropa v šoli 2012/2013.

Natečaj Evropa v šoli poteka že 14. leto zapored in vsako leto dobi geslo po motivu Evropskega leta. Leto 2013 je Evropsko leto državljanov, zato so udeleženci natečaja razmišljali o pravicah, ki jih imajo evropski državljani. Natečaj je bil razporejen v več kategorij: literarni, likovni, fotografski, video in internetni natečaj, natečaj projektnih in raziskovalnih nalog ter povezovalni natečaj.

Gimnazijci so izbrali pravico do potovanja in raziskovanja ter v ta namen naredili spletno stran, kjer so združili literarne, likovne, fotografske in oblikovalne prvine in raziskali, katera evropska mesta so že obiskali, kaj vse so videli in kaj je pritegnilo njihovo pozornost, kaj so vzeli s sabo in kako so jih posamezna evropska mesta pritegnila.

Prispevki učencev in dijakov, ki so prislikali podobe obiskanih mest so izvirni in zanimivi. Ogledate si jih lahko na tej povezavi.

Izdelki ormoških gimnazijcev so nastajali pod mentorstvom profesoric Renate Bezjak, Polone Kosec Kranjc in Lenke Keček Vaupotič. Podelitev priznanj bo 10. maja 2013 na 14. nacionalni prireditvi natečaja Evropa v šoli v Krškem.


Več v Kultura in izobraževanje