Nova gasilska pridobitev za gasilsko društvo Boreci

Gre za novo gasilsko moštveno vozilo za gasilske intervencije in prevoz moštva

Jože Žerdin, torek, 7. maj 2013 ob 22:355
Nova gasilska pridobitev za gasilsko društvo Boreci

Nova gasilska pridobitev za gasilsko društvo Boreci

V okviru Gasilske zveze Križevci pri Ljutomeru že več kot 80 let deluje Prostovoljno gasilsko društvo Boreci, ki je osrednje društvo v Gasilski zvezi Križevci pri Ljutomeru. Gasilci iz Borecev so se odločili in kupili novo moštveno gasilsko vozilo, pri čemer so svoj vozni park še okrepili.

Gre za novo gasilsko moštveno vozilo za gasilske intervencije in prevoz moštva. Za nakup vozila so odšteli okoli 18 tisoč evrov, pri čemer jim je na pomoč priskočila tudi občina Križevci iz občinskih sredstev za požarno varnost.

Potreba po nakupu novega vozila je bila več kot potrebna, kajti poslej bodo gasilci iz Borecev lažje in hitreje pristopili k gasilskim intervencijam, kot so denimo zunanji in notranji požari. Vozilo je opremljeno po tipizaciji GVM-1, v njem je oprema za dihalne aparate, oprema za tehnično reševanje ter druga oprema, katero bodo poslej lažje rokovali požarniki iz Borecev v Prlekiji.

Nad vozilom je ponosna tudi občina in vodstvo Gasilske zveze ter vaščani Borecev, kajti poslej bodo gasilci še z večjo voljo in elanom pristopili k vajam, tekmovanjem in ostalim aktivnostim.


Več v Kultura in izobraževanje