Prireditev za dedke in babice v Stročji vasi

Otroci vrtca Stročja vas so pripravili prireditev za dedke in babice, na kateri so pokazali kaj vse so se naučili tekom leta

Nuša Novak, sreda, 8. maj 2013 ob 18:01
Prireditev za dedke in babice

Prireditev za dedke in babice

Naši dedki in babice so kakor zvezdnato nebo, ki nas vso noč opazuje in bedi nad nami. Prav dedki in babice so tisti, ki svojim vnučkov vse ugodijo, jih razvajajo in jih ljubkujejo v svojih naročjih. Brez njih bi bilo vsem nam zelo težko, zato se jim moramo na prav poseben način zahvaliti za njihovo potrpežljivost, ljubezen in dobroto. S tem namenom so otroci vrtca Stročja vas s svojimi vzgojiteljicami, v ponedeljek, 7. maja, v telovadnici OŠ Stročja vas, pripravili prireditev za dedke in babice, na kateri so pokazali kaj vse so se naučili tekom leta.

Najprej nas je pozdravila ravnateljica vrtca Mateja Leskovar in spregovorila nekaj uvodnih besed o namenu prireditve. Kljub temu, da je bilo zunaj zelo "kislo" vreme, pa so otroci vsem obiskovalcem s svojim prisrčnim nastopom, privabili nasmeh na obraz in priklicali sonce v naša srca.

Najprej so se nam predstavili že zelo poznani vrteški folkloristi, ki so se predstavili s plesom Zvezde metat, pod vodstvom vzgojiteljice Neve Karba in Matejke Robinščak.

Kot naslednja se nam je predstavila najmlajša skupina otrok od 1-2 let, s pesmijo Ni copatka in plesom Ti, ti moja rožica. Njihovi mentorici sta Monika Leštan in Matejka Robinščak.

Ogledali smo si lahko tudi skupino otrok od 2-3 let, ki so se predstavili z zelo zahtevno dramatizacijo Gaja in duda ter deklamacijo Moj dedek in babica, pod vodstvom Marice Fijavž in Anite Žižek.

Z zanimanjem smo lahko prisluhnili tudi skupini otrok od 3-4 leta, ki so nam predstavili glasbeno pravljico z naslovom Zlati kamenčki, deklamacijo Dedkom in babicam ter zapeli pesem Zvezdica zlata. Nastopili so pod vodstvom Neve Karba in Darinke Brumen.

Kot peti po vrsti so nastopili otroci skupine od 4-5 let, ki so uprizorili dramatizacijo Debela repa, deklamirali pesem Kosilo za babico in dedka ter zapeli pesem Ko si srečen. Njihovi mentorici sta Duška Potočnik in Janja Šendlinger.

Predstavili so se nam tudi naši bodoči prvošolčki in sicer otroci skupine od 4-6 let, pod vodstvom Suzane Babič in Cvetke Sovič. Uprizorili so muzikal z naslovom Lunino potovanje in predstavili deklamacijo Dedek in babica.

Prisluhnili smo lahko tudi pevskemu zboru, pod vodstvom Janje Šendlinger. Zapeli so nam pesem Moj dragi balonček in Osel in kukavica.

Kot zadnji so program zaključili otroci glasbenega krožka, pod vodstvom vzgojiteljice Suzane Babič. Predstavili so nam pesem Na okno z instrumentalno spremljavo.

Ob koncu prireditve pa je sledila še pogostitev za vse obiskovalce ter druženje ob prijetni besedi naših babic in dedkov.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši