Učenci OŠ Cezanjevci sodelovali pri projektu »Evropska vas«

Prireditve se je udeležilo 13 učencev in učenk OŠ Janka Ribiča Cezanjevci ter mentorici Klavdija Sever in Katja Nemec

OŠ Cezanjevci, petek, 10. maj 2013 ob 12:07
OŠ Cezanjevci na prireditvi Evropska vas

OŠ Cezanjevci na prireditvi Evropska vas

13 učencev in učenk OŠ Janka Ribiča Cezanjevci ter mentorici Klavdija Sever in Katja Nemec so se v sredo, 8. maja, udeležili prireditve v okviru projekta »Evropska vas«. Prireditev je potekala na Trgu kulture v Murski Soboti od 9.00 do 12.00 ure. Sodelovalo je kar 35 pomurskih osnovnih šol, ki so predstavile 27 evropskih držav.

Pomurska »Evropska vas« v Murski Soboti
Pomurska »Evropska vas« v Murski Soboti

Naši učenci so od začetka šolskega leta v okviru pouka pod vodstvom svojih učiteljev pripravljali različne izdelke, s katerimi smo predstavili evropsko državo Belgijo. Sodelovali so pri pripravi izdelkov ter tako podrobno spoznali Belgijo, njene znamenitosti, tipično hrano in pijačo, geografske značilnosti ter pri naših učencih zelo priljubljene Smrkce.

Spekli smo 'belgijske vaflje' in 'čokoladni kuglof', s katerimi so se obiskovalci naše stojnice v Murski Soboti posladkali. Seveda pa so morali prej odgovoriti na zastavljena vprašanja naših učenk in se tako preizkusiti v znanju o sami Belgiji.

Obiskovalci so se ustavili pri figurah Smrkcev, si ogledali plakate, zemljevide, grb, Atomium, risbo kipa Manneken Pisa in slavoloka zmage, stavbo sedeža Evropske komisije, s sabo odnesli kakšno zastavo Belgije, verižice ali slikice Smrkcev, vzeli recept tipične belgijske hrane ali zloženko s podatki Belgije. Na sami prireditvi so se naši učenci predstavili s plesom ob pesmi belgijske skupine Lais. Našo stojnico sta obiskali tudi ravnateljica naše šole, Brigita Hojnik in poslovna sekretarka, Brigita Šoštarič.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje