Gasilci pri Florjanovi maši iz treh župnij

Zbrali so se gasilci treh župnij - Beltinci, Dokležovje in Turnišče

Jože Žerdin, sobota, 11. maj 2013 ob 09:10
Gasilci pri Florjanovi maši iz treh župnij

Gasilci pri Florjanovi maši iz treh župnij

Gasilska zveza Beltinci je v sodelovanju s prostovoljnim gasilskim društvom Gančani v župniji Beltinci v soboto, 10. maja, pripravila Florjanovo spominsko sveto mašo, ki je namenjena za žive in pokojne gasilce. Gasilci so se zbrali pri gasilskem domu, kjer so v paradi odšli do vaške kapele, kjer je bila sveta maša.

Zbrali so se gasilci treh župnij - Beltinci, Dokležovje in Turnišče. Med domače gasilce pa so prišli tudi gasilci iz Hrvaške. Florjanovo mašo je daroval v čast svetemu Florjanu, ki je zaščitnik gasilcev, upokojeni mariborski pomožni škof dr. Jožef Smej, ob somaševanju rojaka Janeza Maučeca, ki je doma iz Gančan in je dušni pastir v župniji Markovci pri Ptuju.

Škof je med pridigo večkrat gasilce pohvalil, da pomagajo ljudem v nesrečah, da vso delo opravljajo prostovoljno in vsakomur priskočijo hitro na pomoč, če je pomoči potreben. Maše se je udeležilo tudi veliko vernikov iz domačega kraja in celotne župnije. Po sveti maši je škof blagoslovil vse navzoče gasilce in njihova gasilska vozila. Florjanove svete maše so vsako leto v drugem kraju druge župnije. Gasilci iz Gasilske zveze Beltinci ob godu svetega Florjana že vrsto let počastijo ta praznik z darovano sveto mašo.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje