22. Srečanje ljudskih pevcev in godcev SV Slovenije in Porabja

Na srečanju se je predstavilo 11 skupin in en posameznik

Branko Košti, nedelja, 12. maj 2013 ob 22:51
Srečanje ljudskih pevcev in godcev

Srečanje ljudskih pevcev in godcev

Dvorano kulturnega doma pri Mali Nedelji so v soboto, 11. maja, napolnili zvoki ljudske pesmi in glasbe. Deset skupin ljudskih pevk in pevcev, tamburaši in harmonikar, so obudili delček bogatega pevskega in instrumentalnega izročila naših prednikov.

Vsakoletna srečanja, letošnje je bilo že dvaindvajseto po vrsti, so priložnost za utrditev starih prijateljstev med pevci in godci Štajerske, Prekmurja in madžarskega Porabja, starim znancem malonedeljskega odra pa se pridruži kakšna nova skupina. Letošnja prireditev je bila v tem pogledu še posebno bogata, saj so se prvič predstavile kar štiri skupine: pevke ljudskih pesmi iz Ponikve pri Žalcu, pevci slovenskih ljudskih pesmi iz Gornjega Senika v Porabju, iz Jakobskega dola so prišle pevke ljudskih pesmi "Perice", na srečanju pa je prvič zapela skupina "Sosede", ki vadi in nastopa v okviru KD Anton Krempl od lanske jeseni. Skupaj s pevci pesmi madžarskega ljudskega izročila iz Petišovec, ljudskimi pevci iz Gomilice, sestrami Nedeljko, Fanti od Male Nedelje ter pevkami iz Lipovec in Vučje vasi, so predstavili ljudsko glasbeno izročilo okolja, iz katerega prihajajo, k  boljšemu vzdušju so svoj delež prispevali še tamburaši "Bisernice" DU Ljutomer in ljudski godec Tadej Murkovič.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje

Učenci OŠ Mala Nedelja v Rakičanu

Učenci Osnovne šole Mala Nedelja obiskali Rakičan

ponedeljek, 13. maj 2024 ob 20:52
Razstava ročnih del v Veržeju

V Veržeju na ogled tradicionalna razstava ročnih del

ponedeljek, 13. maj 2024 ob 14:49
Blagoslov prenovljenega križa zaobljube

Blagoslovili prenovljeni križ zaobljube

ponedeljek, 13. maj 2024 ob 07:33