Druženje vseh generacij na OŠ Križevci

Na OŠ Križevci so se učenci podali na pohod

Klara Dragović, 7.a, torek, 14. maj 2013 ob 22:13
Šport špas na OŠ Križevci

Šport špas na OŠ Križevci

11. 5. 2013 je Osnovna šola Križevci izjemoma odprla svoja vrata tudi v soboto. Za učence je bil to obvezen delovni dan, saj smo nadomeščali dan, ko smo ostali doma. Učenci smo športni dan speljali s pomočjo projekta Šport in špas. Glavna tema projekta je bilo druženje vseh generacij.

Najpomembnejša dejavnost celotnega dneva je bil pohod. Pred pohodom pa smo se malce ogreli in opravili jutranjo telovadbo pod vodstvom gospe Slavice Kolbl. Čeprav je malo deževalo, to ni motilo naših malih nadebudnih pohodnikov.

Cilj našega pohoda je bil lovski dom v Remizi. Tam smo se okrepčali s sendviči, poklepetali in se spočili. Pot do cilja smo opravili vsi osnovnošolci skupaj. Mlajši učenci so nato pot do šole prepešačili po najkrajši možni poti. Starejši učenci pa smo zavili po daljši poti Križevci-Grlava-Križevci in se v šolo vrnili malo kasneje. Na celotnem pohodu smo prehodili 8 km.

Na pohodu se je izbiralo najmlajšega in najstarejšega udeleženca pohoda ter najštevilčnejšo družino. Nagrado za najštevilčnejšo družino je prejela družina Bohanec, ki je štela kar 6 članov in prav vsi so se udeležili pohoda. Najmlajša udeleženka prireditve je bila Fiona Ristič, najstarejša pa gospa Vida Jagarinec. Posebno priznanje za trud pa je prejela Barbara Renee Čepe

Ker smo pred kratkim v naši občini pridobili defibrilator, ki rešuje življenja, smo učenci od 5. do 7. razreda imeli tudi predstavitev delovanja in kako se uporablja. Učenci drugega razreda pa so izdelovali plakate na temo hoja. Ostali učenci pa so se udeležili aerobike pod vodstvom Laure Kolbl in se zelo zabavali.

Obiskali so nas tudi domačini Čebelarskega društva Križevci, družina Slavič z bio pridelki in člani Rdečega križa, ki so staršem in učiteljem izmerili krvni tlak, kar je bila tudi ena od dejavnosti, ki se je odvijala.

Sledila je podelitev priznanj najaktivnejšim pohodnikom in zaključek programa. Nato so se učenci z nasmehom na obrazu odpravili z avtobusi proti domu.


Več v Šport