V živo z Markom

Majski seniorski večer v DOSOR-ju

Filip Matko, petek, 17. maj 2013 ob 13:27
Majski seniorski večer

Majski seniorski večer

Tretji četrtek v tem mesecu, bilo je to 16. maja, je po tradiciji in rednem programu bil na vrsti seniorski večer v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. V tretjem delu domske jedilnice je torej potekalo srečanje, ki je »rezervirano« za druženje stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, članic in članov Društva upokojencev Radenci ter morebitnih drugih slučajnih gostov oziroma obiskovalcev.

Te seniorske večere imata na skrbi Marija Erveš iz Društva upokojencev Radenci ter Helena Maguša Stanek iz DOSOR-ja. Pod že znanim geslom »Aktivno preživljanje prostega časa - naredimo nekaj zase« se zatorej enkrat mesečno v DOSOR-ju pripravi tako imenovani »seniorski večer«.

Za zabavo ob mizah in še zlasti na plesišču je na majskem seniorskem večeru poskrbel »one man band« Mark Tivadar, 18-letnik iz Bakovec, ki obiskuje trgovsko šolo na Ekonomski srednji šoli v Murski Soboti. Je samouk igranja na harmoniki, a tri leta je obiskoval Glasbeno šolo v Murski Soboti, kjer je igral klavir. Sedaj obvlada tudi klaviature in se že deset let ukvarja z nastopi (rojstni dnevi, poroke, veselice, različni zabavni večeri), sestavil pa je že tudi ansambel »Mladi Prekmurci«. Z njim je nastopil v TV oddaji Polka-majolka, individualno pa kar štirikrat. Ima posnete že štiri lastne skladbe. Besedila za tri pesmi (Disco in harmonika, Prekmurski pozdrav in Lepa moja mala) mu je napisal Sebastjan Kamenik, sam pa je avtor četrte z naslovom Facebook pajdašica (besedilo v prekmurščini). Pesem Disco in harmonika se lahko v obliki videospota ogleda na Yu Tube, a letos junija načrtujejo snemanje spota za pesem Facebook pajdašica.

Udeleženke in udeleženci tokratnega majskega seniorskega večera so z Markovim nastopom bili izredno zadovoljni. Bili so to stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, članice in člani Društva upokojencev Radenci, kot tudi nekaj DOSOR-jevih zaposlenih. Peli in plesali so od 18. do 21.ure. Vsak, ki je to želel, pa je lahko poizkusil kozarec žlahtne kapljice belega mešanega vina ljubiteljskega vinogradniškega para, Viktorije in Franca Jakopec, ki sta člana Društva upokojencev Radenci. Ob tem je treba zapisati, da »domačih« donatorjev seniorskih večerov, iz Društva upokojencev Radenci, nikoli ne zmanjka.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno