Slovensko in domače na tržnici v Murski Soboti

V ponudbi trgovine Zelena točka so izključno slovenski pridelki in izdelki

Prlekija-on.net, sobota, 18. maj 2013 ob 08:26
Prodajalca v trgovini Zelena točka

Prodajalca v trgovini Zelena točka

Na tržnici v Murski Soboti je v petek, 17. maja, zadruga Skupina Vrtovi panonski z.o.o. odprla novo trgovino s slovenskimi pridelki in izdelki Zelena točka.

V ponudbi trgovine Zelena točka so izključno slovenski pridelki in izdelki. S tem želijo v zadrugi podpirati slovenske in lokalne pridelovalce, potrošnikom pa ponuditi kakovostno, slovensko in svežo zelenjavo, med in čebelarske pridelke ter eko izdelke. V Zeleni točki ne bo v nobenem letnem času nobenih pridelkov iz Španije, Nizozemske, Italije ali drugih držav. Vsa zelenjava prihaja iz kmetij iz Pomurja.

Ob otvoritvi so pripravili pester program z otroškimi delavnicami in degustacijami zelenjavnih ter eko dobrot. V soboto pa bo gospa Marija Merljak, dipl. inženirka živilske tehnologije in velika poznavalka zdrave prehrane, v živo pripravljala zelenjavne jedi.

Ob otvoritvi je Denis Topolnik, direktor Skupine Vrtovi panonski z.o.o. povedal: »Za ta korak, za otvoritev trgovine z izključno slovenskimi pridelki in izdelki, smo se odločili, ker želimo mestnim prebivalcem približati slovensko in domačo ponudbo zelenjave, medu in eko izdelkov. Slovenci še vedno premalo zavedamo kako pomembno je, da uživamo zdravo prehrano in vse preveč posegamo po uvoženi in cenovno ugodni zelenjavi, ki med dolgimi distribucijskimi potmi izgubi večino hranilnih snovi, okus in predvsem svežino

Trgovina je opremljena v domačem stilu, njena vrata pa so, na tržnici v Murski Soboti, od petka naprej odprta za vse, ki vam ni vseeno, kakšno hrano uživate:
  • od ponedeljka do petka med 7.00 in 17.00 uro,
  • ob sobotah med 8.00 in 13.00 uro.


Več v Gospodarstvo