Družba Butan plin za večjo varnost mladih kolesarjev na Štajerskem in Podravskem

Med učenci 18 sodelujočih šol so v razpisu sodelovali tudi učenci OŠ Duplek in OŠ Gorišnica

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. maj 2013 ob 11:55
Družba Butan plin v maju s podelitvijo nagrad najboljšim udeležencem zaključuje projekt družbene odgovornosti »Varno na kolesu«, namenjen ozaveščanju javnosti o ogroženosti mlajših generacij v cestnem prometu. Vseslovenska akcija, ki je nadaljevanje dolgoletnih donacij odsevnih teles otrokom v vrtcih in osnovnih šolah, je bila tokrat namenjena učencem in učenkam osnovnih šol, ki v tekočem šolskem letu opravljajo kolesarski izpit. Med učenci 18 sodelujočih šol so v razpisu sodelovali tudi učenci OŠ Duplek in OŠ Gorišnica.

Družba Butan plin že vrsto let z različnimi aktivnostmi skrbi za okolje, v katerem deluje, ter izkazuje posluh do ranljivejših skupin, kamor nedvomno sodijo tudi otroci v prometu. V okviru donacij odsevnih materialov najmlajšim ob začetku šolskega leta so od leta 2008 skupaj podarili že več kot 10.000 kresničk in o varnejši udeležbi v prometu osvestili več kot 8.000 otrok.

Naloge v projektu Varno na kolesu, katerega cilj je spodbuditi zavedanje o ogroženosti mlajših generacij kolesarjev v cestnem prometu, so obsegale različne oblike ustvarjanja in učenja o prometu in varnosti v njem. Šola je med ustvarjenimi izdelki izbrala najboljšega ter ga posredovala v ocenjevanje strokovni komisiji. Člani slednje so skupaj s predstavniki Butan plina zmagovalne šole obiskali v prvi polovici meseca, ko so jim predali zaslužene denarne in praktične nagrade. Za trud, kreativnost in poučne stvaritve pa bodo nagradili prav vse sodelujoče, zato so z odsevnimi materiali in zvezki razveselili tudi šole, ki so sodelovale v Podravski regiji. Najboljši izdelki so vse do konca maja razstavljeni v prostorih hale A v BTC Cityju.

Mentorica OŠ Duplek, ga. Nine Mohar Krajnc, je povedala: »Kot mentorica petošolcem, ki letos opravljajo kolesarski izpit, sem se odločila, da jim popestrim to šolsko leto s projektom »Varno na kolesu«. Učenci so se izziva lotili z navdušenjem. V kraju so pomanjkljive kolesarske steze in pločniki, za to je prav, da otroke skozi proces šolanja ves čas opozarjamo na varnost v prometu

Mentorica OŠ Gorišnica, ga. Klementine Lindič, pa je dejala: »Naša šola je vključena v skrb za varnost otrok v prometu že s projektom Pasavček. Letošnje šolsko leto smo se zaradi aktualne teme kolesarskega izpita odločili sodelovati v projektu »Varno na kolesu«, v katerem so učenci z veseljem sodelovali

Projekt »Varno na kolesu« s svojim namenom in vsebino nadaljuje z osveščanjem otrok in odraslih o večji vidnosti in posledični varnosti otrok, ki veljajo za ranljivejšo skupino v prometu. Ob vzgoji in pomoči pri oblikovanju načel, ki jih bodo kasneje prevzeli kot odrasli udeleženci v prometu, v Butan plinu verjamejo v dolgoročni uspeh dobrega dela in se tudi v prihodnje zavezujejo k aktivnostim, ki bodo prispevale k večji varnosti otrok.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje