Blazno resno brez Dese

Zaključek Bralne značke na Osnovni šoli Radenci

Filip Matko, torek, 21. maj 2013 ob 15:42
Zaključek Bralne značke na OŠ Radenci

Zaključek Bralne značke na OŠ Radenci

Ob zaključku Bralne značke v tokratnem šolskem letu so v prostorih knjižnice na Osnovni šoli Radenci učenke in učenci s knjižničarko Tadejo Slavič pripravili posebno priložnostno razstavo o mladinski pisateljici Desi Muck ter njenih delih oziroma njene izdane knjige. Toda napovedani obisk priljubljene mladinske pisateljice je odpadel zaradi bolezni slednje in isto se je zgodilo še drugič, 20. maja. Vendar so tokrat kulturno prireditev učenke in učenci opravili, prejeli pa so tudi potrdila o opravljeni Bralni znački v tem šolskem letu, čeprav »blazno resne Dese« tudi drugič zaradi bolezni ni bilo.

Šolski pevski zbor pod vodstvom učiteljice Vere Stajnko je ob klavirski spremljavi Majde Bicskey zapel številne pesmi, sledili pa so skupinski nastopi učenk in učencev prvega in drugega razreda. Za tem sta ravnateljica OŠ Radenci Nataša Zmazek in knjižničarka Tadeja Slavič podelili bralne značke učenkam in učencem prvega, drugega, tretjega, dveh četrtih in petega razreda, ki so to obveznost v letošnjem šolskem letu opravili. Zgodilo se je vse to pred dopoldansko šolsko malico.

Po malici pa je sledila še razdelitev potrdil o opravljeni Bralni znački 2012/2013 za učenke in učence šestih, sedmih, osmih in devetih razredov. Ob tem so učenke in učenci 6. a in 6. b opravili prikaz dramatizacije zgodbe Dese Muck »Blazno resno o šoli«, posebej veseli pa so bili tisti devetošolci, ki so ostali zvesti knjigi vseh devet let šolanja in postali »zlati bralci«.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje