Bezeg in akacija v testu in olju

Tokratno srečanje se je iz običajne urice klepeta spremenilo v celotno popoldansko druženje članic in članov skupine Zarja

Filip Matko, četrtek, 23. maj 2013 ob 15:17
Posladkajte se z nami

Posladkajte se z nami

Skupina za samopomoč Zarja se v DOSOR-ju, Domu za starejše občane Radenci, srečuje ob torkovih popoldnevih že četrto leto. Skupino usmerjata kot mentorici Andreja Klemenčič in Klaudija Zemljič, ki sta za tretji torek v maju (21.5.) zopet pripravili presenečenje.

Mentorica Andreja je poskrbela za cvetove bezga in akacije, da so se lahko lotili pečenja nevsakdanje sladice. Zbrali so se tokrat v jedilnici domskega pritličja, kjer običajno enkrat mesečno potekajo kuharske delavnice v sodelovanju z Društvom upokojencev Radenci. Vlogo kuharja oziroma peka je prevzel član skupine Pavle Zvara, ki je že kar dobro znan skoraj vsem v DOSOR-ju po svojih kuharskih spretnostih. Po povsem svojem receptu je sproti pripravljal mešanico testa, vanj »pomakal« cvetove akacije ali bezga ter ocvrl v vročem olju. Kot dober poznavalec kuhinje, je Pavle pekel bezgovo oziroma akacijevo sladico v dveh kozicah, da se vonji in okusi niso pomešali.

Prijetni vonj iz jedilnice v pritličju se je kar hitro razširil na vse strani, tudi v višja nadstropja štirinadstropnega DOSOR-ja. Tako se je skupini Zarja pri enkratnem sladkanju pridružila še kakšna stanovalka ali stanovalec, pa tudi kdo izmed zaposlenih. In tokratno srečanje se je iz običajne urice klepeta spremenilo v celotno popoldansko druženje članic in članov skupine Zarja, kot tudi drugih stanovalk in stanovalcev ter nekaterih članov Društva upokojencev Radenci.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno