Skupni ustvarjalni popoldan

Slovenija, učeča se dežela – Likovna delavnica

Filip Matko, četrtek, 23. maj 2013 ob 23:12
Skupni ustvarjalni popoldan

Skupni ustvarjalni popoldan

V okviru Tedna vseživljenjskega učenja 2013 so potekale tudi številne aktivnosti pod geslom »Slovenija, učeča se dežela«. Tako je prišlo do dogovora o skupni aktivnosti Likovnega društva Gornja Radgona in Centra za socialno delo v Gornji Radgoni. Predsednica likovnic in likovnikov, Tatjana Mijatović, je v dogovoru z Domom za starejše občane v Gornji Radgoni pripravila mesto dogajanja, a direktorica CSD Karmen Šeruga je obvestila osnovnošolce s starši, da se naj udeležijo likovne delavnice.

Popoldanska slikarska delavnica se je pričela v sredo, 22. maja, ob 16. uri, ko je uvodno zgodbico »Ogledalce« z ročnimi lutkami predstavila vsem sodelujočim članica Likovnega društva Gornja Radgona, sicer vzgojiteljica v vrtcu, Dana Štrucelj. Le-ta je pred ustvarjanjem vse udeleženke in udeležence slikanja motivirala s pravljico, česar so bile vesele tudi nekatere stanovalke Doma starejših občanov Gornja Radgona. Njih je kot mentorica spremljala Eva Žula, ob direktorici CSD pa sta sodelovala še študentka Iris in pripravnik Tadej. Po zgodbici so kaj hitro bili razdeljeni čopiči ter posodice z vodo in barvami. Šolarkam in šolarjem ter stanovalkam doma so bila dodeljena slikarska platna, staršem, spremljajočim mamicam, pa risalni listi. Slikanja na platno z akrilnimi barvami so se osnovnošolci resno lotili, nekateri starši pa so priznali, da se risanja oziroma slikanja niso lotili vse od osnovne šole dalje. Zatorej je to zanje bil kar precejšen napor ustvariti nekaj lepega oziroma posebnega.

Nekateri o torej v takšni obliki ustvarjali prvič ter imeli ob tem številne občudovalke in občudovalce izmed stanovalk in stanovalcev doma, kakor tudi ostalih slučajnih obiskovalcev. Med ustvarjanjem jih je obiskala tudi strokovni vodja v DSO Gornja Radgona, Jožica Šemnički. Večina udeleženk in udeležencev delavnice se je lotila slikanja na klasični, realistični način, a nastala so tudi abstraktna dela. Vse slike, ki so nastale na likovni delavnici 22. maja popoldne si bo moč naslednji mesec dni ogledati v avli DSO Gornja Radgona v obliki priložnostne razstave.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje