Ljutomerski maturantje odplesali četvorko

Maturanti in maturantke Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so na Glavnem trgu zaplesali četvorko

Prlekija-on.net, petek, 24. maj 2013 ob 14:22
Četvorka v Ljutomeru

Četvorka v Ljutomeru

Maturanti in maturantke Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, so v petek, 24. maja, v Ljutomeru na Glavnem trgu točno opoldne, zaplesali četvorko. Preden so se v ritmu Straussovega Netopirja - Quadrille zavrteli na trgu, jih je nagovorila še županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.
Predaja ključa na GFML

Prihodnje leto bo na GFML vladal 4.c



Poleg Ljutomera, so maturanti plesali še v Mariboru, Novi Gorici, Kranju, Kopru, Novem mestu, na Ptuju, v Ajdovščini, Murski Soboti, Sežani, Slovenskih Konjicah, Kočevju, Sevnici, Črnomlju, Lendavi, Trbovljah, Šentjerneju, Domžalah, Piranu in v Litiji ter v 25 mestih v osmih evropskih državah (v Estoniji, na Slovaškem, Češkem, Madžarskem in Hrvaškem ter v Srbiji, BiH-u in Črni gori). V Kranju se je maturantom pridružil tudi predsednik države Borut Pahor. Letos je skupaj plesalo okoli 30.000 plesalcev.

Letos je bil organizator Plesna zveza Slovenije, dogodek pa je v živo spremljal Radio Slovenija International, ki je omogočil, da so maturatje v vseh mestih lahko zaplesali ob isti uri.

Četvorko so sicer pod vodstvom Plesne šole Urška zaplesali že prejšnji teden v središču Ljubljane, kjer je zaplesalo okoli 8.000 mladih, drugod po državi in v nekaterih tujih mestih pa se jih je skupaj zbralo skoraj 35.000.

Moto letošnje prireditve, ki je potekala v okviru projekta European Quadrille Dance Festival (EQDF2013), je odločen NE alkoholu in prepovedanim drogam. Ministrstvo za zdravje pa je za maturante zagotovilo tudi posebne silikonske zapestnice "plešem 0,0".

Maturantje so po odplesani četvorki, kot vsako leto, "odplesali" v park. Še prej pa na predajo ključa.

Del četvorke si lahko ogledate v spodnjem videu.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno