Vina iz kleti P&F prejela pet zlatih medalj v ZDA

Največji slovenski vinar P&F tudi z novim letnikom vin nadaljuje z uspešnimi nastopi na domačih in mednarodnih tekmovanjih, kjer ocenjujejo kakovost vin

Prlekija-on.net, petek, 24. maj 2013 ob 15:304
Vina iz kleti P&F so dobila pet zlatih medalj

Vina iz kleti P&F so dobila pet zlatih medalj

Vina največjega slovenskega vinarja P&F so si tudi letos prislužila številna priznanja za kakovost tako doma, kot tudi po svetu. Na nedavnem mednarodnem tekmovanju vin v Združenih državah Amerike so od petih prijavljenih vin prejeli pet zlatih medalj za kakovost, zlato medaljo pa so prejeli tudi na priznanem tekmovanju Concours Mondial du Sauvignon v Bruslju.

Na nedavnem tekmovanju WSWA Wine Competition 2013 v Orlandu (Florida) so za vina iz kleti P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer prejeli pet zlatih medalj za pet prijavljenih vin, in sicer za sauvignon, Muscato, sauvignon&sivi pinot ter muškatno penino iz blagovne znamke puklavec&friends ter za Sauvignon Exceptional iz blagovne znamke Gomila. Zelo so ponosni tudi na zlato medaljo, ki so jo prejeli za sauvignon (puklavec&friends) na Concours Mondial du Sauvignon v Bruslju.

Kar zadeva tekmovanj na domačih tleh, so pred kratkim prepričali komisijo na KGZ Maribor, ki je preverjala kakovost vin pod imenom »Vinski letnik 2012«, in sicer z vinom Traminec Jeruzalem Ormož, ki je pobral največ točk in postal najvišje ocenjeno vino normalne trgatve letnika 2012.

»Dejstvo, da pridelujemo grozdje v Ljutomersko-Ormoških goricah v Prlekiji, ki velja za enega izmed najboljših vinorodnih okolišev na svetu, nam vliva samozavest, da lahko naredimo najboljša vina v svetovnem merilu. Dokaz, da smo na pravi poti, smo dobili že lani, ko smo s sodelovanjem na tekmovanjih v tujini prejeli skupno 54 priznanj. Z novimi priznanji za kakovost pa še bolj pogumno in odločno vstopamo na tuje trge«, je povedal direktor P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer Mitja Herga.

V prihodnjih mesecih se bodo udeležili še nekaterih drugih tekmovanj, na katerih prav tako pričakujejo uspešne rezultate.


Več v Gospodarstvo