Letni koncert GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Med programom je potekala podelitev knjižnih nagrad vsem učencem, ki so v tem šolskem letu tekmovali na območnih, regijskem, državnem in mednarodnih tekmovanjih

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. maj 2013 ob 18:20
Letni koncert GŠ Ljutomer

Letni koncert GŠ Ljutomer

V petek, 17. maja, je v Domu kulture Ljutomer, potekal Letni koncert GŠ Slavka Osterca Ljutomer. Na koncertu so se predstavili učenci iz oddelka plesne pripravnice in baleta, komorna skupina kitar, kvintet trobil, ter kitarski, godalni, harmonikarski in mladinski pihalni orkester skupaj z mladinskim pevskim zborom glasbene šole.

Med programom je potekala podelitev knjižnih nagrad vsem učencem, ki so v tem šolskem letu tekmovali na območnih, regijskem, državnem in mednarodnih tekmovanjih. Dosegli so izjemne rezultate svojega dela. Za to je bilo potrebno ogromno truda, resnega in odgovornega dela z instrumentom. Ravnatelj Stanislav Lašič, se je zahvalil in čestital tudi mentorjem učiteljem, ki so pripravljali svoje učence za tekmovanja. Srce in steber šole so učitelji, predvsem tisti, ki s svojim delom dosegajo izjemne rezultate. Zelo izostren občutek mora imeti učitelj v glasbeni šoli, da zazna sposobnost nadarjenega učenca, ga pravilno vodi, mu izbere tekmovalni program, ter ga tudi psihično pripraviti za tekmovalni oder. Veliko pomembnih faktorjev je potrebnih, da se doseže uspeh. Zelo pomemben je tudi korepetitor, ki s spremljavo klavirja omogoča predstavitev učenca na tekmovanju.

Prav v današnjem času ima glasbeno izobraževanje pomembno vlogo pri oblikovanju otrokove osebnosti in človeka samega, saj s svojo vsebino bogati, prispeva k optimizmu in nas pelje po poti bogatega in plemenitega  življenja.

Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer s skoraj 300 učenci, ima v našem okolju pomembno vlogo v družabnem in kulturnem življenju, saj s svojim delom in učenci sodeluje na številnih nastopih in koncertih, ter zaznamuje prenekatero kulturno prireditev, v občinah s katerimi sodeluje.

Veliko podporo dobiva šola tudi pri ustanoviteljici občini Ljutomer, ki pomaga z dodatno finančno pomočjo, saj se le tako lahko razvija oddelek ples-balet, v katerem je v tem šolskem vpisanih 40 učenk.

To šolsko leto je organizacija pouka, zaradi statičnih težav zgradbe šole, potekala na štirih lokacijah. Ta razkropljenost jim povzroča ne male težave pri delu, zato si resnično najbolj želijo skupne primerne prostore za njihovo dejavnost. Obljuba ustanovitelja, da se bo to zgodilo v kratkem času, šoli učencem in vsem zaposlenim daje novega upanja in navdiha za delo v prihodnje.

V glasbenih šolah se sposobnosti glasbenikov oblikujejo v višjo stopnjo. Postaneš lahko dober instrumentalist, plesalec, pevec in končno pravi virtuoz.

Vizija GŠ Slavka Osterca Ljutomer, je zastavljena v smeri izvajanja strokovno kvalitetnih in pestrih programov, s katerimi šolo in širšo lokalno skupnost povezujejo k dobremu medsebojnemu sodelovanju.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje