V Murski Soboti potekal turnir mladih selekcij

Na mestnem stadionu Fazanerija v Murski Soboti je potekal mednarodni turnir mladih selekcij Ford Open Avto Rajh 2013

Prlekija-on.net, sobota, 1. junij 2013 ob 20:54
Ford Open Avto Rajh 2013

Ford Open Avto Rajh 2013

Četrti mednarodni turnir mladih selekcij Ford Open Avto Rajh 2013 je potekal v soboto, 1. junija, in v nedeljo, 2. junija, je minil v izjemnem vzdušju. Prvi dan je sodelovalo več kot 40 ekip v selekcija U6, U8 in U10. Turnir si je ogledalo 1000 ljudi.

V kategoriji U6 je zmagala ekipa Varteks Fotex (HRV) pred Čardo iz Martjanec, Nogometno šolo Marinko Galič in Lurko (MAD).  V kategoriji U8 je zmagala ekipa Krško pred Čardo, Čakovcem (HRV) in Turniščem. V kategoriji U10 je zmagala ŠD NŠ Mura 05. Druga je bila ekipa iz Radomlja, tretji je bil ZTE (MAD) in četrto Krško.

50 ekip pa je v nedeljo moči merilo v kategorijah U7, U9, U11 in U12. V U7 je zmagala ekipa Maribor pred Međimurjem (HRV), Veržejem in Muro 05. V selekciji U9 sta največ znanja pokazali ekipi Maribor 2 in 1 pred Muro 05 in Hit Gorico. U11: 1. Drava, 2. Hit Gorica, 3. Aha Bistrica in 4. Mura 05. U12: 1. Banja Luka, 2. Aluminij, 3. Rakičan in 4. Mura 05. Turnir si je ogledalo 1000 ljudi, dva dni skupaj torej 2000.

Začetni udarec na turnirju je izvedel župan Mestne občine Murska Sobota Anton Štihec, ki je povedal, da je vesel, ker se je v Murski Soboti zbralo toliko mladih nogometašev. Na turnirju je sodelovala tudi Športna četa Slovenska vojske. Turnir sta namreč obiskala judoist Matjaž Ceraj, ki je povedal, da je šport ena najboljših stvari, s katerimi se mladi lahko ukvarjajo, in atletinja Sonja Roman, ki je požela pri mladih nogometaših veliko simpatij.

Nagovor mladim nogometašem, ki so v Mursko Soboto prišli iz Slovenije, Madžarske, Avstrije, Hrvaške, Bosne in Srbije, je pripravila Nogometna zveza Slovenija. Podpredsednik NZS Franc Kopatin je v nagovoru dejal, je Pomurje bilo vedno znano po izjemnih mladih nogometaših in marljivih organizatorjih. Predsednik ŠD NŠ Mura 05 Damir Banfi je povedal, da je turnir predstavljal velik zalogaj, ki ga brez pomoči staršev otrok ŠD NŠ Mura 05 ne bi mogli izpeljati. Strokovni vodja nogometne šole Boris Štivan je dodal, da upa, da so mladi nogometaši uživali v nogometu. Kot je še dejal, je šlo za izjemno kvaliteten turnir.

Športno društvo Nogometna šola Mura 05 (ŠD NŠ Mura 05) se je lani odločila za samostojno pot, ločeno od ND Mura 05. Trenutno imajo v ŠD NŠ Mura 05 188 otrok. Z okoli 100 otroki pa delajo po osnovnih šolah. Strokovni kader sestavljajo 13 trenerjev in vodja nogometne šole.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport