Humanitarna akcija ribičev za deklico Gajo iz Kamnika

Člani Kraparskega kluba Pomurja so se odločili, da pomagajo po svojih močeh mali deklici Gaji iz Kamnika, ki boleha za cerebralno paralizo

Jože Žerdin, ponedeljek, 3. junij 2013 ob 12:55
Humanitarni ribolov

Humanitarni ribolov

Da človeška dobrosrčnost ne pozna meja, za ljudi, ki jih doleti nesreča ali zdravje, so ljudje ob reki Muri v Prekmurju in Prlekiji vedno pripravljeni pomagati.

Tako so se člani Kraparskega kluba Pomurja odločili, da pomagajo po svojih močeh mali deklici Gaji iz Kamnika, ki boleha za cerebralno paralizo. Njihova pomoč je namreč slonela na humanem poslanstvu, na področju športnega ribolova. Odločili so se, da bodo v organizaciji Ribiške družine Gornja Radgona, Temeljna ribiška enota Tišina, v gramoznicah v Gradišču pripravili humanitarno ribiško tekmovanje, pri čemer bodo ves zbrani denar namenili za zdravljenje male Gaje iz Kamnika.

Vso ribiško tekmovanje je slonelo na humanosti in dobrodelnosti, da bi mala Gaja ozdravela. Člani temeljne ribiške enote Tišina so gramoznice za tekmovanje dali v uporabo brezplačno, v Gradišču v tamkajšnjih ribnikih pa so se zbrali ribiči vseh starosti. Tekmovanja se je sicer udeležilo 22 ribičev, a 6 ribičev se tekmovanja ni moglo udeležiti, pa so kljub temu v zbrani fond prispevali svoj denarni prispevek. Vsak ribič je v štartu ribiškega tekmovanja prispeval po 25 evrov. Skupaj so torej zbrali 700 evrov.

Največ ulovljenih rib je ulovil Mišel Gungl in sicer 35 kilogramov, drugi je bil Roko Baranja, ki je ulovil 16,20 kg, tretji je bil Marko Štaman, ki je ulovil 12,5 kg in četrti Nikolaj Peterka z 9,80 kg ulovljenih rib. Vse niti, da se je humanitarna ribiška akcija začela in srečno izpeljala, je imel predsednik Kraparskega kluba Pomurja Borut Novak.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport