Ljutomerske kadetinje sodelovale na mednarodnem turnirju v Portorožu

Nova izkušnja za mlade obetavne ljutomerske kadetinje

Jože Makoter, ponedeljek, 3. junij 2013 ob 20:32
Kadetinje ŽOK ZM Ljutomer v Portorožu

Kadetinje ŽOK ZM Ljutomer v Portorožu

Kadetska ekipa Ženskega odbojkarskega kluba ZM Ljutomer, je v času od 24. do 26. 5. 2013, mudila  v Portorožu, kjer je mlada in obetavna ekipa igrala na 2. Mednarodnem odbojkarskem turnirju Sports Tourism Portorož.

Na turnirju je poleg Ljutomerčank igralo še 11 ekip in sicer iz Beograda, dve ekipi iz Valjeva, dve ekipi iz Kopra ter po ena ekipa iz Umaga, Bleda, Ankarana, Škofje Loke, Pirana in Ljubljane.

Ekipa ŽOK ZM Ljutomer je v predtekmovanju igrala v skupini A, kjer sta se zaradi velikega števila sodelujočih ekip, v vsaki tekmi igrala le dva seta. Ljutomerčanke so v petih odigranih tekmah igrale lepo odbojko ter na koncu med 6. ekipami dosegle 3. mesto. Premagale so ekipo Valjeva in Olimpa iz Ljubljane, igrale neodločeno s Koprom ter izgubile s Piranom in Umagom.

Tretje mesto v predtekmovanju jim je prineslo končno tekmo za skupno 5 mesto na turnirju. Žal so to tekmo po izredno lepi in borbeni igri izgubile proti Piranu. Prvo mesto na turnirju je osvojila izredno močna in kvalitetna ekipa Beograda, ki jo sestavljajo v večini reprezentantke Srbije v tej kategoriji.

Za uspešen nastop na turnirju si zaslužijo pohvale vse mlade igralke in trener Ljutomerskega odbojkarskega kluba. Prav tako tudi nekdanja članica Lea Belec, ki je za to priložnost igrala za svoj matični klub. Še  posebej velja ceniti in pohvaliti voljo igralk  oziroma njihovih staršev, ki so v pretežnem obsegu  sofinancirali  stroške udeležbe na turnirju.

Zahvala tudi skupini navijačev iz Ljutomera , ki so vse dni turnirja spremljali  in navijali za Ljutomersko ekipo.

Tak odnos igralk in staršev pa kaže na to, da je ženska odbojka šport, ki ga velja podpirati in kar bi morala upoštevati tudi lokalna skupnost pri sofinanciranju programov športa v Ljutomerski občini. Zahvala tudi skupini navijačev iz Ljutomera, ki so vse dni turnirja spremljali in navijali za Ljutomersko ekipo.

V Portorožu so igrale: Valentina Kosi, Lea in Saška Belec, Kaja Makoter, Tjaša Krese, Anja Lebarič, Sabina Štuhec, Nuša Pušenjak, Sara Kutnjak in Veronika Mikl. Ekipo je vodil trener Boris Smodiš.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport