Pomurski gasilci bogatejši za izkušene in izurjene gasilske kadre

Vodstvo pomurskih gasilcev se je odločilo za izobraževanje novih gasilcev, ki bodo poslej svoje nove znanje v praksi uporabljali v posameznem gasilskem društvu ali gasilski zvezi

Jože Žerdin, torek, 4. junij 2013 ob 16:01
V gasilskem svetu in gasilskem poveljstvu za Pomurje, ki ga vodita Dušan Utroša in Milan Antolin, so si zadali nalogo, da na področju požarnega varstva, gašenja požarov ter reševanja ob različnih nesrečah, za gasilce zahteva izurjeni in izkušeni gasilski kader, ki bo kos še tako zahtevnim nalogam.

Tako se je vodstvo pomurskih gasilcev odločilo za izobraževanje novih gasilcev, ki bodo poslej svoje nove znanje v praksi uporabljali v posameznem gasilskem društvu ali gasilski zvezi. Kot pravijo pomurski gasilci se jim vse več nalog nalaga, zato morajo biti dovolj izkušeni in izurjeni.

Novi gasilski kader si je znanje s teorije in prakse pridobival kar nekaj časa na posebnem gasilskem »šolanju«. Šlo je torej za tečaj za vodjo enote in vodjo enot, za nižje gasilske častnike in gasilske častnike. Vodja vseh tečajev je bil Leonardo Markovič, ki je v regijskem svetu predsednik komisije za izobraževanje gasilskega kadra. Tečaj so obiskovali slušatelji-gasilci iz Gasilskih zvez Ljutomer, Murska Sobota,  Moravske Toplice, Gornja Radgona, Grad, Lendava, Puconci, Beltinci, Tišina, Križevci pri Ljutomeru, Radenci, Šalovci, Gornji Petrovci in Sveti Jurij ob Ščavnici.

Na posebni gasilski slovesnosti v Černelavcih je regijski gasilski poveljnik za Pomurje Dušan Utroša vsem slušateljem podelil nove čine ter jim tudi čestital za pridobljeno znanje, ki ga naj s pridom uporabljajo v domačem okolju. Kot je poudaril regijski gasilski poveljnik, gasilci delujejo na humanitarnem in prostovoljnem delu, pri čemer njihovo delo sloni na odgovornosti, da pomagajo ljudem, ko jih doleti nesreča. Prav novo znanje naj bo iztočnica, da znanje še naprej nadgrajujejo in dopolnjujejo.

Sicer pa se je vseh tečajev udeležilo veliko število mladih gasilcev iz levega in desnega brega reke Mure, kajti gasilci ne poznajo meja, pri čemer jih reka Mura še bolj povezuje in utrjuje. Pridobljeni gasilski čini, ki so jih dobili mladi gasilci, je za njih velika obveznost, da ob vsem tem ne pozabijo, da je njihova prva naloga in skrb pomagati ljudem.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje