Konec tedna se obeta že enajsta zaporedna letna izvedba Salona Jeruzalem

Salon Jeruzalem - Vinsko kulinarični praznik med prleškimi vinogradi

Prlekija-on.net, torek, 4. junij 2013 ob 17:232
Salon Jeruzalem 2013 predstavlja praznik med jeruzalemskimi vinogradi. Prihajajoči konec tedna se obeta že enajsta zaporedna letna izvedba Salona Jeruzalem.

Vinsko kulinarična prireditev prleških vinarjev je namenjena širši javnosti in se bo pričela v petek 7. junija s tradicionalnim koncertom med vinogradi, kjer bo prepevala in igrala Neisha z bendom. Osrednje dogajanje Salona Jeruzalem bo v soboto 8. junija na Dvorcu Jeruzalem. Vinarji bodo ves dan ponujali na pokušino najboljše iz njihovih kleti. Doživetje bo salonsko kosilo z gostujočim chefom. Nepozabna bodo vinska predavanja in strokovna srečanja.

Lani je za glasbeni uvod poskrbel Vlado Kreslin, Salon pa je obiskal tudi takratni predsednik RS dr. Danilo Türk:
Vlado Kreslin in Mali bogovi za uvod v praznik med vinogradi
Vlado Kreslin in Mali bogovi za uvod v praznik med vinogradi
Salon Jeruzalem obiskal tudi Danilo Türk
Salon Jeruzalem obiskal tudi Danilo Türk

Osebno druženje z vinarji in odkrivanje vinskih skrivnosti naredijo Salon Jeruzalem pristno prleški. Vinarji so ob degustacijah poskrbeli za pester nabor strokovnih srečanj in dogodkov v obliki predavanj in vodenih tematskih pokušin. Svoj obisk so že napovedali vinski svetovalci sommelierji in vinski vitezi. Priznani ekspert in vinski pisec ameriškega rodu Darrel Joseph bo predaval o prleških vinih ter predvsem o njihovih priložnostih na zahtevnih vinskih tržiščih. Renski rizlingi Salona Jeruzalem bodo rdeča nit predavanja s pokušnjo, ki ga bo vodila priznana specialistka Tadeja Vodovnik Plevnik. Vinarji Salona Jeruzalem veliko pozornosti namenjajo kakovostnemu druženju svojih vin z izbrano hrano. V ta namen gostijo kuharskega chefa, ki za kosilo pripravi spremljavo k vinom vinarjev Salona Jeruzalem. Letošnji gostujoči kulinarični virtuoz je Robert Žibrat, šef kuhinje petzvezdičnega hotela Habakuk. Njegov jedilnik obeta vrhunsko vinsko kulinarično doživetje s pridihom lokalnih, a na povsem nov, moderen način pripravljenih jedi.

Za predavanja in kulinarična doživetja je veliko zanimanja, kar potrjuje pravilno odločitev vinarjev Salona Jeruzalem, ki so se že pred leti odločili, da bodo ob tradicionalnem veselem družabnem delu salona veliko pozornosti namenili izobraževanju, osveščanju in kulinariki. Za popotnico se gostje od blizu in daleč lahko zadržijo še na Prleški tržnici, kjer izbirajo med pristnimi lokalnimi dobrotami. Napore vinarjev Salona Jeruzalem pri promociji vinske kulture razumeta in podpirata podjetje Tondach Slovenija in podjetje Wienerberger. Strokovno podporo zagotavlja Zavod za razvoj in raziskovanje gostinskih in kmetijskih dejavnosti SloVino, koordinacijo organizacije pa prevzema kulturno in izobraževalno društvo Kelih.

Podroben program prireditve Salon Jeruzalem 2013, si lahko ogledate na spletni strani www.jeruzalem.slovino.com.

MILAN sreda, 5. junij 2013 ob 07:48

To ja čestitke salon je priložnost spoznati izjemna vina in ljudi.

edenpac četrtek, 6. junij 2013 ob 07:14

Hjooj se strinjam milan,je pa tudi lepa priložnost kak se na švici in posledično evrih vinogradnikov ki se tan predstavljajo lehko lepo zasluži Zloba

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno