Petošolci obiskali policijsko postajo

Učenci OŠ Janka Ribiča Cezanjevci so vključeni v projekt Policist Leon svetuje

Manuela Jaušovec, torek, 4. junij 2013 ob 23:53
Petošolci pred PP Ljutomer

Petošolci pred PP Ljutomer

Petošolci OŠ Janka Ribiča Cezanjevci smo kot mnogi petošolci po Sloveniji, vključeni v projekt Policist Leon svetuje. Nosilca projekta sta Uprava uniformirane policije in Služba generalnega direktorja policije, izvajalci pa so policijske uprave oziroma policijske postaje v sodelovanju z osnovnimi šolami.

Namen projekta je otroke seznaniti o nevarnostih, s katerimi se lahko srečajo v vsakdanjem življenju, in jih poučiti o primernem samozaščitnem oziroma preventivnem ravnanju ter spoštovanju pravil na različnih področjih. Eden izmed namenov pa je tudi otrokom pobližje predstaviti policijsko postajo ter jih seznaniti z delom policistov.

Prav zaradi tega nas je od jeseni dalje obiskoval vodja policijskega okoliša Robert Kosmajer in nas poučil ogromno zanimivega in koristnega o pirotehniki, nasilju, kriminaliteti ter o varnosti doma, na cesti, kopališču. Občasno se mu je pri njegovih obiskih tudi pridružil zelo zabaven policist Leon.

Ker pa smo petošolci vzeli vse nauke zelo odgovorno, z zanimanjem sodelovali in se posledično naučili in si zapomnili mnogo pomembnih podatkov, smo za to od policista Leona dobili prijazno povabilo na obisk policijske postaje Ljutomer.

Ampak da bi bilo vse še bolj zanimivo, so nas tja odpeljali kar s policijskimi avtomobili. Ogledati smo si smeli celotno policijsko postajo, tudi prostore, ki so po navadi dostopni le zaposlenim postaje ali nepridipravom, ki so storili kakšno kaznivo dejanje. Smeli smo pokukati tudi v sobo za zasliševanja, prostor za shranjevanje orožja in drugih pripomočkov, ki jih pri svojem delu uporabljajo policisti, ter – kar se nam je zdelo nadvse imenitno – tudi kletne prostore, kjer pridržijo tiste najhujše kršitelje.

Na samem koncu našega obiska pa je v sobo z glasnim trkanjem vstopil tudi sam policist Leon, ki nas je veselo pozdravil, nam čestital ob uspešnem zaključku sodelovanja, ter nam vsakemu posebej izročil še pohvalo in nagrado.

Obisk policijske postaje je bil edinstven dogodek, ki nam bo gotovo ostal še dolgo v spominu, saj najbrž več ne bomo imeli take priložnosti, da bi si jo ogledali iz »ozadja«.

Ob tej priložnosti bi se radi še posebej zahvalili vodji policijskega okoliša gospodu Kosmajerju za prijetno sodelovanje, prijazno povabilo in zabavno predstavitev policijske postaje.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje