Tri priznanja Albini Kragelj iz Radencev

Albina je sodelovala na mednarodnem EX-TEMPORE 2013 - podobe Postojne in ZLATI PALETI - Abstraktno slikarstvo

Prlekija-on.net, četrtek, 6. junij 2013 ob 00:03
Albini Kragelj tri priznanja

Albini Kragelj tri priznanja

Zavod za kulturo integracijo in socializacijo družbenih skupin ARS VIVA je v sodelovanju z občino Postojna, OŠ Anton Globočnik Postojna, Zvezo likovnih društev Slovenije in SKD Notranjec, v soboto, 11. maja, organiziral mednarodni ex-tempore, katerega se je med 45 umetniki udeležila tudi Albina Kragelj iz Radencev.

Mednarodni EX-TEMPORE 2013 - podobe Postojne
Ex-tempore je zajemal tri teme: podobe Postojne, kolesarstvo in Kras. Oddano je bilo 49 del, katera je ocenila strokovna žirija v sestavi umetnostne zgodovinarke Polone Škodič, magistre umetnosti Karmen Bajec in diplomirane slikarke Beti Bricelj in izmed oddanih del izbranih po 10 del iz vsake teme. Prve tri nagrade so prejeli Vinko Bogataj, Peter Lazarevič in Predrag Szilvassy.

Albina Kragelj članica v ARS VIVA iz Postojne, LIK TUBA v Izoli in prav tako članica v LIK MAVRICA v Murski Soboti, je prejela priznanje za abstraktno sliko »Postojnska jama«, ki je bila skupaj s 30. najboljšimi razstavljena v galeriji NA VOGALU v Postojni.

ZLATA PALETA - Abstraktno slikarstvo
Prav tako pa je zavod ARS VIVA in Zveza likovnih društev v sodelovanju z občino Loška dolina, 31. maja, na žagi (prenovljena žaga v razstavni prostor) v Vrhniki pri Ložu odprla na ogled izbrana dela za tematsko razstavo ZLATA PALETA 2013 - abstraktno slikarstvo. Predlagane so bile tri teme: Voda vir življenja, gibanje v prostoru in zimski pejsaž. Razpisa se je udeležilo 20 likovnih društev iz vse Slovenije in prispelo 112 del. Po odločitvi strokovne komisije je umetnostna zgodovinarka Polona Škodič med ostalim podala informacijo, da se je 47 del uvrstilo na višjo raven, kar predstavlja tudi izbor za razstavo.

Med slednje se je uvrstila tudi Albina Kragelj, članica ARS VIVA iz Postojne in prejela dve priznanji in sicer za sliko na temo gibanje »Mlin na veter« in na temo zimski pejsaž »Snežni metež«. Slednja se je uvrstila med 13 najboljših.

Podeljeno je bilo tudi 9 certifikatov. Po uvodnem nagovoru se je direktor zavoda ARS VIVA Benjamin Žnidaršič zahvalil vsem, ki so pomagali pri pripravi razstave, domačinkam za pečene dobrote, Tanji Pirc in Dejanu Podgorelcu za kulturni program ter občini Loška dolina, županu Janezu Komidarju, ki je razstavo tudi odprl.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje