Zaključna kulturna prireditev OŠ Radenci

Podelitev priznanj in pohval najboljšim za odlične dosežke

Filip Matko, sobota, 8. junij 2013 ob 09:30
Pevke in pevci ob mladi glasbenici

Pevke in pevci ob mladi glasbenici

Pred rednim zaključkom šolskega leta 2012 / 2013 je bila v sredo, 5. junija, zaključna kulturna prireditev v večnamenskem prostoru Osnovne šole Radenci za učenke in učence od 1. do 8. razreda. Bila je odlična udeležba staršev in starih staršev ter predstavnikov Občine Radenci, ki so se jim s številnimi nastopi predstavili hčere in sinovi, vnukinje in vnuki.

Nastopila sta kar dva zbora, otroški in mladinski zbor OŠ Radenci, ki ju kot zborovodkinja vodi Vera Stajnko, ob klavirju pa spremlja Majda Bicskey. Za tem pa so nastopili skupinsko šolarke in šolarji po letnikih oziroma oddelkih. Še največ so poudarjali sodelovanje z drugimi šolami v najrazličnejših povezavah oziroma projektih. Veliko aplavza je požela šolska folklorna skupina, njih mentorica pa je prejela šopek.

V svojem nagovoru je ravnateljica Nataša Zmazek povedala: »Veliko je lastnosti in dogodkov, ki skozi leta sestavljajo človeka. In če svojo pot tlakujemo z znanjem, spoštovanjem, samozavestjo in razvojem svojih sposobnosti, med katere štejemo tudi čut do človeka in solidarnost, smo lahko gotovi: vse ima svoj namen in na rame nam bo naloženo toliko, kolikor lahko nosimo. Zaposleni na Osnovni šoli Radenci se v šolsko leto, ki bo počasi za nami, oziramo z zadovoljstvom in vedenjem, da znamo delovati razvojno, mednarodno in avtonomno. Znamo ustvarjati in znamo spodbujati mlade, da ustvarjajo dodano vrednost ne le sebi, temveč tudi šoli.
Bili ste preprosto sijajni, dragi učenci ! Pokazali ste svoje znanje, samozavest, talentiranost, svoja čustva na mnogo načinov. In tako lepo vas je gledati, ko ste nase ponosni. Vsi učenci, tudi tisti, ki danes niso oziroma ne bodo stopili na oder, so pripomogli k današnjemu slavnostnemu dogodku in nemalo kateri ste glas Osnovne šole Radenci ponesli širom po Sloveniji in Evropski uniji. Bodite ponosni, spoštujte sebe in drugega ! Predvsem pa ne pozabite na učitelje. Z veliko in z majhno začetnico – saj so vas skozi znanje pripravljali tudi za življenje. Verjemite, tukaj smo, na vaši življenjski poti zato, da vas usmerimo v življenje.
Spoštovani starši, skupaj smo ustvarili veliko in kar je najpomembneje, skupaj smo spodbujali učence, da verjamejo vase, v svoje znanje in se aktivno vključujejo pri mnogih projektih, interesnih dejavnostih in tekmovanjih iz znanj.
Ob tej priliki še nekaj besed o naši domovini. 25. junija bomo praznovali Dan državnosti, ko je Slovenija postala uradno neodvisna in je bila sprejeta Deklaracija o neodvisnosti Slovenije in Temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije. Bodimo ponosni, da smo Slovenci, ohranjajmo svojo kulturno dediščino in slovenski jezik. Ponosno pokažimo svojo deželo drugim in kar je najbolj pomembno: govorimo DOBRO o sebi, drugemu in svetu. Da nas bodo prepoznali po dobrih človeških vrednotah


Nato je ravnateljica Nataša Zmazek razdelila priznanja: Kim Vrbnjak za 4. mesto na akvatlonu Pomurja, Rini Lesjak za 3. mesto na akvatlonu Pomurja (obe sta se uvrstili na državno prvenstvo v Ljubljani), Rini Lesjak za 3. mesto v plavanju na 100 metrov – mešano za regijsko prvenstvo Pomurja, Črtu Stanjku in Aljažu Hanželu za znanje angleščine (srebrno priznanje), Anji Zamuda za sodelovanje v projektu »Europäischer SchülerInnenwettbewerb 2013«, Aljažu Hanželu za znanje fizike (srebrno priznanje), Tjaši Mlinarič za znanje logike (srebrno priznanje), Evi Pintarič in Poloni Kulčar za znanje slovenskega jezika (srebrno priznanje), Ahacu Šimundić za znanje zgodovine (srebrno priznanje), Timu Celecu, Aljažu Sečku in Ahacu Šimundiću za znanje matematike (srebrno priznanje) in Niki Pintarič za znanje s področja zdravja (srebrno priznanje o sladkorni bolezni). Posebno priznanje je bilo izrečeno še učenkam in učencem 3. razreda za 1. mesto v zbiranju odpadnega papirja (zbrali so skupno 11,421 ton) ter učencu Filipu Halecu za zbranih 4 tone in 543 kilogramov odpadnega papirja. Ob slednjem naj še samo dodamo, da je v akciji zbiranja odpadnega papirja v zadnjih treh šolskih letih bilo zbranih 97,640 ton (v tem šolskem letu kar 37,741 ton !), a je mentorica Lidija Mohor vseeno malo »poklapana«, ker so bili prekratki (samo za nekaj več kot 2 toni) do stotice.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje