Vinski in kulinarični užitki na 11. Salonu Jeruzalem

Na Jeruzalemu je potekal 11. Salon Jeruzalem - praznik vina in kulinarike med vinogradi

Prlekija-on.net, nedelja, 9. junij 2013 ob 08:309

Salon Jeruzalem 2013

Pretekli konec tedna se je na Dvorcu Jeruzalem odvijal enajsti Salon Jeruzalem, kjer so vinarji ter predavanja kulinaričnih in vinskih mojstrov poskrbeli za bogat program in zanimivo obsalonsko dogajanje. Drugo soboto v juniju se tradicionalno ljubitelji dobrega od blizu in daleč podajo na vinsko kulinarično uživanje v osrčje ene najlepših vinorodnih krajin Evrope. Vinarji so jih tudi tokrat pričakali s ponudbo najboljšega iz njihovih kleti.

Neisha zapela in zaigrala med vinogradi
Neisha zapela in zaigrala med vinogradi

Vinsko dogajanje je dopolnjevala tržnica tipičnih prleških izdelkov, letošnji gostujoči kulinarični virtuoz pa je bil Robert Žibrat, šef kuhinje petzvezdičnega hotela Habakuk. Salona so se udeležili tudi vinski svetovalci sommelierji in vinski vitezi, priznani ekspert in vinski pisec ameriškega rodu Darrel Joseph, pa je predaval o prleških vinih ter predvsem o njihovih priložnostih na zahtevnih vinskih tržiščih. Renski rizlingi Salona Jeruzalem so bili rdeča nit predavanja s pokušnjo, ki ga je vodila priznana specialistka Tadeja Vodovnik Plevnik.

Na Salonu so bile prisotne tudi kogovška vinska kraljica Špela Borko, ljutomerska vinska kraljica Sandra Vučko in slovenska vinska kraljica Neža Pavlič. Salon so uradno odprli Jože Štrakl, direktor podjetja Tondach, Božo Černila, direktor odgovoren za marketing in prodajo podjetja Wienerberger ter slovenska vinska kraljica Neža Pavlič. Za kulturni program na otvoritvi, je poskrbel prleški glasbenik Samo Budna, ki je zaigral na violino.

Na Salonu so se predstavili vinarji: Vinogradništvo Krampač, Vinogradništvo in vinarstvo Kajžar, Conrad Fürst & Söhne, P&F Jeruzalem Ormož, P&F Jeruzalem Ljutomer, Verus vinogradi, Vinogradništvo Lesjak Rado Julijan, Vino Kolarič, Turistična kmetija Hlebec Milan, Vino Kupljen Jeruzalem - Svetinje, Vinogradništvo družina Kos, Vinska klet Puklavec, Vinarstvo Čurin Stanko, Vinogradništvo Miro Munda in Vino-Lovrec.

Že v petek je za glasbeni uvod v letošnji Salon poskrbela Neisha z bendom.

Ivek nedelja, 9. junij 2013 ob 12:34

Neke mi ne gre fküper. Vinski salon je gor ofna fabrikant ciglof no jegof trgovec. Priten so jima ministrerale nekše vinske kraljice, ki nemajo glih dosti oprafka s vinon.

Ge so znoni ta provi prleški vinogradniki?

Mi lehko što pove, kaj se grejo na Jeruzalemi?

gorgona nedelja, 9. junij 2013 ob 15:06

no naslove bi se trebalo še dodati polek dobre kapljice tudi lepe dikline

Mitja Kos nedelja, 9. junij 2013 ob 18:18

Ivek! Vidim, da slabo gledaš, bereš ali pa nočeš razumeti našega prireditve. Salon Jeruzalem sta odprla direktorja družb, ki podpirajo naš projekt SALON JERUZALEM. Njima niso nič "ministrirale" nekše kraljice ampak so SODELOVALE

Mitja Kos nedelja, 9. junij 2013 ob 18:26

Ivek! Vidim, da slabo gledaš, bereš ali pa nočeš razumeti našega prireditve. Salon Jeruzalem sta odprla direktorja družb, ki podpirajo naš projekt SALON JERUZALEM. Njima niso nič "ministrirale" nekše kraljice ampak so SODELOVALE. In to VINSKA KRALJICA SLOVENIJE, LJUTOMERSKA VINSKA KRALJICA in KOGOVŠKA VINSKA KRALJICA. Na JERUZALEMU pa se gremo promocije vrhunskih prleških vin, kulinarike, ........ kar lepo piše v članku samo dobro si ga je potrebno prebrati.

Ivek nedelja, 9. junij 2013 ob 22:36

Mitja, jas sen članek preštja. Ti pa nesi dobro razmija, kaj sen pita.

Zato te pitan še enkrat: ge so znoni prleški vinogradniki?

Neman nič proti či je "cigel" fabrika plačnik prireditve. Dobro ven, ka nehče mora pločati. Dikline pa so "ministrerale", zato, ki keko ven pri pridelavi vina neso glih najtaprve.

Z odgovoron se ne montraj, rozven, či boš poveda tisto kaj sen te pita.

Pa še napre se dobro mete na jeruzalemi.

jozejuz torek, 11. junij 2013 ob 13:18

Podobno kot na avto salonih. Poleg vsakega avta mora stati lepo dekle, drugače nobenega ne zanima.

misekovi torek, 11. junij 2013 ob 21:09

Vsak dogodek na Jeruzalemu je dobrodošel še posebej ta ki je organizirani na zavidljivo visokem nivoju. K dobremu vinu so pa vedno spadale lepe punce, hvala vsem ki se trudite in promovirate Prlekijo.
Če bi se Ljutomerski politiki zavedali da je turizem ena od možnih panog katera lahko reši Ljutomer iz siromaštva, bi se Salona Jeruzalem tudi udeležili.

vlasta sreda, 12. junij 2013 ob 00:09

misekovi Hihihi Hihihi Hihihi

Turizem bo pa glih rešil Ljutomer iz siromaštva Hahaha Hahaha Hahaha , to pa je zdaj že nabijanje prazne slame.
Turizem lahko pripomore edino takšnim kot si ti, ki se ukvarjajo z vinorejo, da prodajo komu vino, Ljutomerja pa siromaštva to rešilo ne bo.

misekovi sreda, 12. junij 2013 ob 07:29

Kaj vse je turizem ?? samo vino ali še kaj drugega ...

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno