Dijaška izmenjava z gimnazijo na Dunaju

Jeseni bodo avstrijski dijaki vrnili obisk v Ljutomeru

Prlekija-on.net, nedelja, 9. junij 2013 ob 21:20
Dijaška izmenjava z gimnazijo na Dunaju

Dijaška izmenjava z gimnazijo na Dunaju

V okviru letošnjega praznovanja 50. obletnice gimnazije v Ljutomeru in 200. obletnice rojstva Franca Miklošiča, po katerem nosi ljutomerska gimnazija ime, so dijaki 2.a razreda s profesoricama Anico Šimonka in Gito Fras od 6. do 8. junija obiskali uršulinsko gimnazijo na Dunaju.

Uršulinska gimnazija je privatna šola in ima toliko dijakov kot gimnazija v Ljutomeru. Šola veliko sodeluje z različnimi šolami v Evropi, ljutomerski dijaki pa so bili gostje 7.d razreda (v Avstriji dijaki obiskujejo gimnazijo 8 let, od 10. do 18. leta). Tako je večina ljutomerskih dijakov prenočila doma pri svojih gostiteljih, nekaj pa jih je bivalo v samostanu v bližini.

Program je bil raznolik in zanimiv, poleg tega, da so dijaki spoznali, kako poteka pouk na avstrijski šoli, so obiskali Josefstadt in si ogledali spominsko ploščo, posvečeno Francetu Prešernu, obiskali parlament, dvorec Schönbrunn in Prater.

Zagotovo so dijaki pridobili nove izkušnje in spoznali nove prijatelje. Veselijo pa se že jeseni, ko bodo avstrijski dijaki vrnili obisk v Ljutomeru.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje