Vaško druženje vaščanov vasi Grabe

Šmarnična maša ob vaški kapeli iz leta 1917

Jože Žerdin, ponedeljek, 10. junij 2013 ob 23:17
Vaško druženje vaščanov vasi Grabe

Vaško druženje vaščanov vasi Grabe

Vaška skupnost, Športno društvo in gasilsko društvo Grabe so skupaj z župnijo Križevci pri Ljutomeru v nedeljo, 9. junija, pripravili srečanje in druženje vernikov vasi Grabe in sosednjih vasi župnije Križevci pri Ljutomeru. Šlo je za šmarnično zahvalno mašo za vse žive in rajne vernike vasi Grabe.

Verniki so se najprej zbrali pri zahvalni sveti maši ob vaški kapeli, ki je posvečena sv. Družini, zgrajena leta 1917, pred 11 leti pa je bila kapela tudi obnovljena. Sveto mašo je daroval domači župnik župnije Križevci pri Ljutomeru Štefan Vinkovič, ki se je vernikom zahvalil, da se vsako leto drugo nedeljo v mesecu juniju zberejo pri sveti maši, pri čemer tradicijo vaškega »žegnanja«, oziroma druženja ohranjajo že vrsto desetletij iz roda v rod.

Pri šmarnični sveti maši so sodelovali tudi domači verniki ter tako mašo še bolj obogatili. Po sveti maši so se vsi skupaj odpravili v prostore vaško-gasilskega doma Grabe, ki je bil tudi obnovljen s sredstvi Evropske skupnosti, na skupno vaško pogostitev in druženje.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno