Na Kapci blagoslovili kapelo, ki je stara 134 let

Na praznik Srca Marijinega blagoslovili obnovljeno kapelo, ki je bila zgrajena leta 1879

Jože Žerdin, sreda, 12. junij 2013 ob 15:52
Blagoslovili kapelo, ki je stara 134 let

Blagoslovili kapelo, ki je stara 134 let

V dvojezični vasi madžarsko slovenski vasi Kapca, ki spada v župnijo Lendava so v soboto, 8. junija, na praznik Srca Marijinega blagoslovili obnovljeno kapelo, ki je bila zgrajena leta 1879.

Za vernike Kapce in celotno lendavsko župnijo je bil to enkratni cerkveni dogodek, ki se bo zapisal v cerkveno zgodovino župnije. Kapelo so sicer obnavljali nekaj časa, kajti potrebno je bilo zbrati kar precej sredstev za obnovo. Največ sredstev za obnovo so prispevali domači verniki vasi Kapca, zdomci iz vasi, ki so po svetu ter domača župnija Lendava. Obnovljena je bila notranjost kapele s nabožnimi freskami in zunanjost celotne fasade kapele ter okolica kapele. Kapela je posvečena sv. Jakobu.

Pred darovano zahvalno sveto mašo je obnovljeno kapelo blagoslovil domači župnik Martin Dolamič-Konrad, ob somaševanju upokojenega domačega dušnega pastirja Jožefa Bernarda in župnika sosedje župnije Hotiza Viljema Kovača. Po blagoslovu je sledila zahvalna sveta maša v dvojezičnem jeziku, pri maši se je župnik zahvalil vernikom celotne vasi Kapca, ki so pomagali na kakršen koli način pri obnovi kapeli, da je sakralni objekt dobil novo podobo in bo ohranjen še za mlajše rodove. Pri blagoslovu in sveti maši se je zbralo veliko vernikov iz domače vasi in celotne župnije.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje