P&F Jeruzalem Ormož predstavil prve penine, pridelane po tradicionalni metodi

Največji slovenski vinar je priredil dogodek, na katerem je predstavil tri nova peneča vina blagovne znamke Gomila, pridelana po klasični metodi

Prlekija-on.net, sreda, 12. junij 2013 ob 18:44
Peneča vina so gostje okušali ob skrbno izbranih kulinaričnih dobrotah ob sproščenem vzdušju

Peneča vina so gostje okušali ob skrbno izbranih kulinaričnih dobrotah ob sproščenem vzdušju

P&F Jeruzalem Ormož je v torek, 12. junija, v večernih urah na ljubljanskem gradu, v skladu s svojim sloganom »najboljše stvari v življenju delimo z drugimi«, organiziral predstavitev treh novih penin blagovne znamke Gomila. Gre za prve penine največjega slovenskega vinarja, ki so pridelane po tradicionalni metodi.

Prve penine po charmat metodi so v ormoški vinski kleti proizvedli že od leta 1971 (trenutno je v njihovi ponudbi pod blagovno znamko Jeruzalem Ormož pet penin). S prihodom novih lastnikov leta 2009, se je pojavila želja po napredku in razvoju. Porodila se je ideja, ustvariti penine po tradicionalni metodi, ki bi nosile lokalni pridih. Po več kot dveh letih budnega spremljanja devetih na začetku izbranih vin, je tako napočil čas, ko lahko trgu predstavijo tri penine, ki kažejo največji potencial. Gre za penine: 100% Modri pinot, 80 % Šipon & 20 % Chardonnay in 80 % Šipon & 20 % Modri pinot.

Peneča vina so gostje okušali ob skrbno izbranih kulinaričnih dobrotah v sproščenem druženju ob prijetni glasbeni spremljavi. Predstavitev penin je vodil enolog Rok Jamnik, ki je med drugim povedal: "Zgodbo penin Gomila smo začeli pisati leta 2010, z vini letnika 2009. Z željo ustvariti penino, katere osnova bi bila lokalna sorta, se je kot najprimernejša pokazala sorta Šipon, ki daje nevtralna vina z nekoliko višjo kislino, kar je odlična osnova za pridelavo penin po tradicionalni metodi. Da bi sortni sestav nadgradili, smo dodali še sorti Modri pinot in Chardonnay, ki se tradicionalno uporabljajo pri pridelavi tovrstnih penin."

Na dogodku je prodajne načrte novih penin predstavil direktor podjetja Mitja Herga: "Tako kot ostala vina iz linije Gomila, bodo tudi nove penine po tradicionalni metodi namenjene izključno gostinskemu sektorju. V njih bodo lahko uživali gostje ekskluzivnih slovenskih in svetovnih restavracij, ne bo pa se jih dalo kupiti v prosti prodaji".


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo